Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Bookmakernes dom: Her er USAs næste præsident

Artiklen er leveret af

Dette er sponsoreret indhold 

I 2020 skal der være præsidentvalg i USA. Det ligger helt fast, og derfor er bookmakerne også allerede begyndt at sætte odds på, hvem der bliver USAs næste præsident. Der er dog stadig lang tid til at valget skal afholdes, og Demokraterne mangler stadig at vælge en præsidentkandidat, der skal stille op mod den nuværende præsident Donald Trump. Alligevel er bookmakerne generelt overbevist om, at Trumpen tager sejren hjem og forlænger sin embedsperiode i fire år mere. Bookmakernes dom kommer dog relativt tidligt, og der kan være mange forskellige faktorer, der endnu kan være udslagsgivende for valgets resultat. Derfor er det lidt ligesom at flippe en mønt eller tage et spil blackjack, hvis man vil forsøge at spå om det amerikanske valgresultat for 2020. 

Trump-toget buldrer derud af

Det er dog relativt sikkert, at Donald Trump sidder solidt i føresædet forud for amerikanernes præsidentvalg i 2020. Med en approval-rating på 51 %, så har han lige nu et overtag og et forspring til de mulige konkurrenter. Faktisk er Trump-toget buldret videre siden den overraskende valgsejr i 2016, hvor han besejrede Demokraternes præsidentkandidat, den tidligere førstedame Hillary Clinton. Der var ellers ikke mange bookmakere, der dengang havde tiltro til, at den karismatiske præsidentkandidat kunne vinde det amerikanske præsidentvalg, men som valgresultaterne fra de forskellige stater kom ind, var resultatet ganske klart - Donald Trump blev USAs 45. præsident. Han gjorde derfor alle analyser fra bookmakere, politiske kommentatorer og nyhedsmedier til skamme, da valgets resultat var definitivt. Spørgsmålet er så denne gang, om han kan holde kadencen og udvide sin embedsperiode med yderligere fire år.

Bedste bud på en kandidat hos Demokraterne

Han skal dog først lige besejre hans modstander, præsidentkandidaten fra Demokraterne. Det er endnu ikke afgjort, hvem der bliver personen, der skal udfordre den kontroversielle præsident ved præsidentvalget i 2020. Der er flere forskellige om budet som udfordrer, og derfor er Demokraterne lige nu igang med at vælge en kandidat intern. Som det ser ud lige nu, er det et dødt løb mellem Elisabeth Warren og den tidligere vicepræsident under Barack Obama, Joe Biden. Flere har peget på, at Elisabeth Warren vil være det bedste bud på en præsidentkandidat for Demokraterne, og det er da også hende der snævert fører målingerne lige nu. Derudover er der også jokeren Bernie Sanders, der altid er spændende at følge i duellerne mod sine konkurrenter. Det er dog lige nu Elisabeth Warren, der ser ud til at blive Demokraternes bud på en præsidentkandidat. 

Recession kan ændre valgets udfald

Dog kan der stadig ske meget på globalt plan, der får betydning for det amerikanske præsidentvalg. For eksempel er der flere indikationer, der lige nu peger på, at der er en mindre lavkonjunktur på vej i USA. En recession som finanskrisen i 2007 vil få markant betydning for hele det politiske spektrum, og derfor er der stadigvæk spørgsmålstegn forud for det spændende valg i 2020. For kan Donald Trump forsvare en nedgang i økonomien overfor sine vælgere eller bliver det Demokraterne, der igen kan indtage Det Hvide Hus.