Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

BREAKING

Britiske aktier stryger i vejret efter Brexit-aftale

Artiklen er leveret af


Det var et finansielt marked, der kunne ånde lettet op, da nyheden om den nye Brexit-aftale slap ud. Boris Johnson og Jean-Claude Juncker kunne på et pressemøde berette om, at det nu var lykkedes for parterne at lande en aftale, der kom både Storbritannien og EU til gode. Det kunne man specielt mærke på de finansielle markeder, hvor den britiske aktiehandel hoppede et niveau op efter en tid med skrantende lave niveauer ovenpå et muligt Brexit. Det er for en tid afværget efter det lykkedes de to forhandlende parter at sikre en ny aftale, hvor Storbritannien skulle udtræde af unionen den 31. oktober 2019. Hvorvidt aftalen træder i kraft, er nu op til det britiske parlament, der skal stemme om, hvorvidt aftalen er en bæredygtig løsning til det nært forestående Brexit.

God nyhed for de finansielle markeder i Storbritannien

Det var en generel god nyhed for de finansielle markeder, der ramte dem med den nye Brexit-aftale på plads. Stort set samtlige aktier på den britiske børs steg, da nyheden slap ud om den nye aftale. Det bliver generelt set som et skridt i den rigtige retning af investorer, at specielt britiske aktier igen er på rette kurs, men flere analytikere peger også på, at farcen omkring Brexit langt fra er overstået. Et potentielt “No-Deal Brexit” er stadig en mulighed, og hvis det bliver til virkelighed, peger mange spekulanter på, at vi ikke har set de største aktiehop- og dyk endnu. Derfor er det ekstremt afgørende, hvorvidt det britiske parlament godkender den nye Brexit-aftale, der vil betyde markant bedre vilkår for det britiske erhvervisliv, end ved et Brexit uden en aftale med EU.

Pundet stiger også ved Brexit-aftale

Også den britiske valuta Pund Sterling er steget efter nyheden om Brexit-aftalen slap ud. På pressemødet understregede den britiske premierminister Boris Johnson, at det var en ganske fornuftig løsning for både briterne og resten af Europa. Pundet steg til 8,71, men hoppede dog hurtigt tilbage til 8,60. Det endelige hop på pundets kurs, må man dog vente med at se til det britiske parlaments afstemning. Skulle det ende med, at den nye aftale bliver godkendt af det britiske parlament, så venter der formentlig en stigning af den britiske valuta til et nogenlunde stabilt niveau. Kaster parlamentet Storbritannien ud i uvished, og dermed stemmer nej til den nye Brexit-aftale, så er pundets kurs ikke til at spå om. Derfor er afstemningen om den nye Brexit-aftale også altafgørende for den britiske valuta.

Mangler stadig det britiske parlaments godkendelse

Alt kommer derfor til at være sat på ét bræt, når det britiske parlament skal stemme om den nye aftale. Det bliver et nervepirrende og skelsættende øjeblik i den britiske historie for uanset resultatet venter der et hidtil uset scenarie, hvor Storbritannien ikke længere skal være en del af den Europæiske Union. Der kan nemlig ikke blive tale om forlængelse af fristen har både Boris Johnson og Jean Claude Juncker slået fast på pressemødet, hvor aftalen blev præsenteret. Det er altså en såkaldt “Knald-eller-fald”-aftale.