Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

BREAKING

Drømmer du om at være din egen chef?

Har du altid drømt om at være din egen chef? At kunne tage dine egne beslutninger, selv bestemme over dit eget projekt og kunne arbejde, hvornår du har lyst til. Hvis det er det, du drømmer, er det bare at springe ud i det, hvis du er motiveret og har mod på det. Dog vil der selvfølgelig altid være både fordele og ulemper ved at være sin egen chef.

Artiklen er leveret af


Fordele ved at være selvstændig

Som selvstændig følger naturligvis en rigtig stor frihed. Du kan selv bestemme, hvad du vil gøre og hvornår, du vil gøre det. Du har ikke en, som fortæller dig, hvad du skal gøre hver dag. Når du selv står for tingene, kan du også selv bestemme, hvornår på dagen, du vil arbejde. Det vil sige, at du nemt kan tilpasse det til dit liv udover arbejde. Dog bliver meget af dit liv også dit arbejde, fordi det kræver, at du ligger mange kræfter i det, hvis du vil være selvstændig. Til sidst har det også den fordel, at hvis dit projekt bliver en succes, vil du måske stå tilbage med et godt overskud, som du kan bruge på dig selv eller på at udvide dit projekt.

Ulemper ved at være selvstændig

Som med så meget andet følger også nogle ulemper. Som selvstændig har du som regel rigtig mange opgaver i starten. Du vil komme til at have mange bolde i luften, hvilket gør, at tingene kan komme til at virke meget pressede og stressende i perioder. Hvis ikke du får andre til det, skal du selv kontakte eventuelle leverandører eller producenter, stå for regnskaber, stå for en eventuel webshop løsning mm. Desuden har du aldrig helt fri, som hvis du gik på arbejde hver dag fra otte til femten. Til sidst er der en enorm stor økonomisk usikkerhed forbundet med at være selvstændig.