Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Tinglysning af skøde – gælder de nye regler her?

Artiklen er leveret af

I 2019 er der kommet nye regler, når det kommer til tinglysning. Der er bl.a. blevet reguleret, hvor høje afgifter og gebyrer må være, når det kommer til tinglysning. Det er dog ikke på alle punkter, der er foretaget ændringer i reglerne.

Skal du købe ny bolig, kan det være en fordel at have helt styr på, hvilke regler der gælder, og hvor meget du skal betale. Få helt styr på, hvordan reglerne er nu.

Disse tinglysninger skal du typisk have, når du køber bolig

Er du på boligjagt, og har du fundet drømmeboligen, er det ikke bare at svinge dankortet og sige ”På beløbet, tak”, og så er den i vinkel. Der er flere forskellige udgifter, der skal betales. Her er det bl.a., at tinglysning kommer ind i billedet.

Først og fremmest skal du have foretaget tinglysning af skøde. Ved tinglysning af skøde indberettes det, at den pågældende bolig har skiftet ejer. Altså vil det nu være dig, der har rettighed til boligen og ikke sælger.

Det er en vigtig proces i forbindelse med køb af bolig. Skal du låne penge til boligkøbet, som langt de fleste skal, skal der først være foretaget en tinglysning af skøde, før lånet kan oprettes.

I langt de fleste tilfælde vil realkreditinstituttet have pant i din bolig for at låne dig penge. Den del af aftalen skal også tinglyses.

Der vil derfor som minimum oftest være to tinglysninger, der skal foretages, når du køber bolig.

Boligkøb og udarbejdelse af tinglysning – hvordan påvirker ændringerne dig?

I 2019 har der været nogle ændringer i tinglysningsafgiftsloven. Det betyder bl.a., at der er blevet lavet nogle ændringer i de afgifter og gebyrer, der skal betales for at få foretaget en tinglysning.

Disse ændringer er dog en klar fordel for forbrugerne. Flere af udgifterne til tinglysning er nemlig blevet reduceret. Det kan give dig nogle besparelser, når du skal købe bolig.

Tinglysning af skøde er fortsat uændret. Det betyder, at du skal betale en fast afgift på 1.660 kroner. og en variabel afgift på 0,6 % af købesummen.

Tinglysning af pant i fast ejendom i forbindelse med lån er dog blevet ændret. Før skulle du betale en fast afgift på 1.660 kroner. Med de nye regler fra den 1. juli 2019 skal du nu betale 1.640 kroner.

Når det kommer til den variable tinglysningsafgift, er der også sket en ændring. Før skulle du betale 1,5 % af lånets hovedstol. Nu skal du kun betale 1,45 % af lånets hovedstol.

Skal du f.eks. låne to millioner kroner, skulle du før betale en variabel afgift på 30.000 kroner. Med de nye regler skal du nu kun betale 29.000 kroner.

Tinglysning af pant er egentlig delt op i fast ejendom og andelsbolig. De samme takster gælder dog for begge typer boliger. Skal du købe en andelsbolig, kan du derfor også se frem til en besparelse på dine udgifter til tinglysning.