Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

BREAKING

Sådan gør du et godt køb, når du skal investere i en brugt bil

Artiklen er leveret af

Dette indhold er sponsoreret

Skal du til at købe brugt bil? Synes du, det kan være lidt af en jungle at finde ud af, hvordan du får mest muligt for pengene og undgår at blive snydt? Der kan være flere faldgruber, når du skal investere brugt i en brugt bil, men formår du at gøre et godt køb, kan der til gengæld være rigtigt mange penge at spare. Derfor har vi i det følgende samlet en række råd, der kan hjælpe dig til at undgå at lave nogle af de gængse fejl, som flere oplever i forbindelse med brugtvognskøb. Tipsene fungerer også som en lille guide til, hvordan du får mest muligt for pengene, når du skal købe brugt.  

Sørg for at slutsedlen er udformet korrekt

For at sikre, at du laver et godt køb ved privatsalg og ikke bliver “snydt”, er det afgørende, at den slutseddel, der udformes i forbindelse med salget, er helt korrekt. Slutsedlen er den “kontrakt”, der indgås mellem køber og sælger, og derfor er det altså vigtigt, at alle fejl og mangler eller “særlige aftaler” nedskrives her. Som køber sikrer du dig således, at du kan holde sælger oppe på de ting, som han eller hun har lovet. Har sælger for eksempel hævet prisen på bilen, fordi den kommer med en GPS eller lignende, og udstyret mangler, når du afhenter bilen, kan du altid henvise tilbage til slutsedlen. I dag findes der heldigvis services, der kan hjælpe dig (og sælger) med korrekt udformning af slutseddel.  

Køb aldrig før end du har prøvekørt bilen

Du bør aldrig købe en bil før, du har prøvekørt den. Det kan lyde banalt, men mange undervurderer, hvor vigtigt det er at have kørt en tur på i bilen, før du siger ja til handlen. Turen skal gerne være længere end blot ud og ind af indkørslen. Om muligt er det en god idé at køre på motorvej, så du kan fornemme, hvordan bilen reagerer, når den køre stærkt i det højeste gear. Kun sådan kan du fornemme, om der er eventuelle fejl eller problemer. Ellers er det nemt for sælger at “glemme” at nævne mangler, og på den måde undgå, at han eller hun skal sænke prisen. Samtidig er det den eneste måde, du kan afgøre, om bilen passer dig og dine behov. Er sædet behageligt nok? Er der lige så meget plads bagi, som du havde troet? 

Sørg for, at du på forhånd ved præcis, hvad dine behov er

Generelt er det en god idé at være sikker på præcis, hvilke krav du har til bilen. Skal du pendle langt i den, er det måske vigtigt, at den kan køre langt på literen og har maximal sædekomfort. Skal den i stedet kun køre små ture i byen, er en mindre bil ofte at foretrække. Men skal hele familien kunne være der, er en stationcar eller anden større model som regel at foretrække, og det bør derfor være det, du kigge efter. Hvis du ikke har overvejet, hvad dine specifikke krav er, er det nemt pludselig at give mange penge for en model, der alligevel ikke passer dine behov. Søg kun efter den type bil, du har brug, så du ikke lige pludselig har betalt langt mere end nødvendigt for en stationcar, der kun skal bruges til lejlighedsvis kørsel med få medpassagerer. 

Gør dit hjemmearbejde 

Det er utroligt vigtigt, at du gør sit hjemmearbejde, inden du begiver sig ud i at købe en brugt bil. Brug noget tid på at få overblik over brugtvognsmarkedet ved at tjekke forskellige salgssider. Det behøver ikke at tager lang tid at finde ud af, hvad en bil af den kaliber, du er interesseret i, koster brugt. Vent altid med at købe indtil du er sikker på, at der ikke er nogen, der har en lignende bil til salg for færre penge. Det kan godt kræve lidt tålmodighed, men det kan ofte være givet godt ud at vente lidt tid, før du slår til. Vær iøvrigt opmærksom på, at det godt kan betale sig at rejse efter en bil, hvis prisen er rigtig. 

Benyt hjemmesider, der hjælper dig med at vurdere om salgsprisen er god

En god hjælp, hvis du synes bilmarked-researchen virker uoverskuelig, er at benytte sider, der hjælper til at vurdere om salgsprisen virker fair eller ej. I dag er der hjemmesider, der har en funktion, hvor de kategoriserer, hvorvidt der er tale om en favorable, fair eller dårlig pris. Googler du lidt rundt, burde du kunne finde et par sider, der tilbyder denne service. Det kan gøre, at meget af arbejdet gøres for dig, og at du ikke behøver sætte dig lige så grundigt ind i, hvad den bil, du er interesseret i, bør koste.