Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Effektiv kontorindretning kan bruges til forretningsudvikling

Artiklen er leveret af

Mange tror fejlagtigt, at god kontorindretning blot handler om placering af skillevægge, kaffemaskiner og planter, men det er langt fra det eneste, der spiller ind. Kombinationen af performance målsætninger og en gennemtænkt kontorindretning kan danne grundlag for bedre medarbejdervilkår, hvilket i sidste ende vil have en positiv effekt på din virksomheds resultater.

Artiklen er sponsoreret af C.W. Obel Ejendomme

Sæt gang i forretningsudviklingen med en gennemtænkt kontorindretning

Trænger din virksomhed til forandring? Er rammerne i din virksomhed gode, vil dine medarbejdere præstere op til 23 % bedre, end hvis arbejdspladsindretningen ikke er optimal.

Der er en klar sammenhæng mellem rum og adfærd. Rum er derfor et oplagt værktøj, hvis du ønsker at skabe forandring og en højere performance i din virksomhed. Kontorindretning har både betydning for medarbejdernes evne til at arbejde effektivt og samarbejde, men også for deres generelle trivsel.

Af den grund er det særdeles relevant at inddrage topledelsen allerede i begyndelsen af et projekt, så de kan italesætte hvilke performance metrics, der er vigtige for virksomhedens fremtidige udvikling.

Performance metrics kan anvendes som et analyseredskab til at måle udviklingen i virksomheden fra start til slut. Gennem målsætninger arbejdes der strategisk med arbejdsmiljø og rum. De opstillede performance mål bliver omdannet til effekt- og resultatmål, der kan bruges til at evaluere resultatet, når projektet er slut.

Find din virksomheds performance metrics

Finder du det svært at definere din virksomheds performance metrics på nuværende tidspunkt, kan du prøve at stille dig selv følgende spørgsmål:

  • Hvilke forbedringer kan implementeres med henblik på at forblive konkurrencedygtige?
  • Hvad fungerer godt på nuværende tidspunkt?
  • Er der uhensigtsmæssig adfærd, I ønsker at ændre?

Når du er nået frem til et svar på alle tre spørgsmål, vil du have en klar idé om, hvor forandringspotentialet ligger. Når grundlaget er på plads, kan man begynde at se på de fysiske rammer, og hvordan de kan bidrage til at fremme den ønskede adfærd.

Inkorporer virksomhedens performance metrics i de fysiske rammer

Der er som sagt afgørende at få kortlagt, hvilke performance metrics din virksomhed har, hvad end I står overfor en flytning eller et renovationsprojekt. Her er det vigtigt, at ledelsen kigger på, hvilke målsætninger der skal indfries for at forbedre de fysiske rammer. Det kan for eksempel være, at virksomheden har problemer med at arbejde tværfagligt.

Er tværfaglighed vitalt for din virksomheds konkurrenceevne, er det en dårlig idé at isolere medarbejderne med vægge. I stedet gælder det om at danne dynamiske teams, som gør det let at samarbejde på kryds og tværs.

Det er derfor vigtigt, at ledelsen forinden diskuterer emner som: Har alle medarbejdere behov for et skrivebord, eller skal der findes en anden løsning? Skal indretningen fordre sparring på tværs af afdelinger og kompetencer?

Er du interesseret i at læse mere om, hvordan du kan optimere din virksomheds resultater gennem effektiv kontorindretning, finder du meget mere information om emnet hos C.W. Obel Ejendomme.