Det skal du huske, når du flytter hjemmefra

Artiklen er leveret af

Følgende artikel indeholder sponsoreret indhold.

Er du ved at flytte hjemmefra, eller har du et barn der skal flytte for første gang? Der kan, både som forælder og ungt menneske, være en hel del at holde styr på midt i flytning, tilmelding af forbrug, finanser og ansvar, og mange glemmer derfor ofte nogle af de mest basale ting.

Det er irriterende, og det er besværligt pludselig at stå og mangle noget, man ellers har været vant til at have hjemme. I en sådan situation er gode råd dyre, men det behøver de ikke være her. Vi guider dig igennem den særlige tid, så du er klædt godt på til et helt nyt liv.

Har du styr på det helt rigtige udstyr?

Din far har med garanti på et tidspunkt fortalt dig, at det halve arbejde er det rette udstyr. Du har måske syntes, det har været en belastning, men der er noget om sagen. Og særligt ét område er vigtigt at huske, når man flytter hjemmefra, når det kommer til det rette udstyr – køkkenet.

Hvis der er ét punkt, hvor du ikke må gå ned på udstyr, og hvor du samtidig nemt har mulighed for at imponere dine venner – og måske dig selv – så er det i din madlavning, som du nu har mulighed for at skræddersy fuldstændig til dit eget behov, nu da du selv står for maden. Derfor skal du selvfølgelig have det helt rigtige udstyr, for det gør bare hele læringsprocessen omkring madlavning nemmere.

Markedet for madentusiaster er dog enormt, og du ved formentlig, at du finder et væld af forskellige produkter både online og i butikker – så hvordan ser man forskel på noget, der i bund og grund ligner alt det andet? En god tommelfingerregel er at gå efter de mærker, du kender, eller måske har hørt om i forvejen. Brug også gerne lidt tid på at undersøge på nettet, hvilke brands du kan regne med.

Højkvalitetsprodukter så som Jamie Oliver pander er eksempelvis produkter, du kan stole på, men brug alligevel lidt tid på at sammenligne priser og eventuelle brugeranmeldelser. Det er uvurderlig viden, som danner et godt grundlag for overblik over markedet.

Er du forberedt på din studietid?

Mange vælger at flytte hjemmefra i forbindelse med, at et nyt studie står for døren. På langt de fleste uddannelser er studiestart lig med introdage, som ofte indeholder teambuilding, lege, alkohol og hytteture.

Her er det selvfølgelig ligeledes vigtigt, at du er godt forberedt, så du ikke står fredag eftermiddag og pludselig mangler essentielle, men basale, ejendele. Noget så simpelt som en sovepose er i høj grad noget, du får brug for efter du er flyttet hjemmefra, så sørg for at finde en, der kan holde til lidt af hvert, og som du også kan have glæde af om et år, når du skal hjem og overnatte ved din kammerat eller veninde.

Du skal nyde det

Et godt råd, som alt for få unge får med sig på vejen, når de flytter hjemmefra, er at nyde det. Det er en helt fantastisk, magisk tid, hvor du i så høj grad har mulighed for at forme dit liv. Du flytter måske til en helt ny by, i et helt nyt hjem, og har pludselig ansvar for en masse selv.

Det kan virke overvældende, men når du står på den anden side og ser tilbage, vil det med garanti være noget, du kan glæde dig over. Derfor er det vigtigt, når du flytter hjemmefra, at du husker at nyde tiden, for du får den ikke tilbage før det er dig, der står med dit eget store barn, som pludselig skal flytte hjemmefra