Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Kviklån eller afbetaling?

Er computeren stået af, eller har telefonen fået en tur i vaskemaskinen? Vi har alle prøvet at stå i en situation, hvor elektronikken skal skiftes ud. Og er opsparingen ikke gearet til den høje engangsomkostning, så kan forretningens afdragsordning ofte virke attraktivt – særligt hvis der loves nul kroner i omkostninger. Men det er ikke altid tilfældet, at afdragsordningerne er så fordelagtige. Vi kigger på fordele og ulemper ved afbetaling.

Artiklen er leveret af


Online kredit giver dig mere fleksibilitet

Med et forbrugslån fra KreditNU, får du en online kredit, der giver dig mere fleksibilitet i din hverdag. Du kan nemlig selv vælge, hvor meget du skal afdrage på dit lån, så længe du betaler din månedlige rente overholder du nemlig din låneaftale. Hvor nogle afdragsordninger kan have opsigelsesgebyrer, har KreditNU kun et opsigelsesvarsel på 30 dage, hvor du kun betaler rente, hvis du ikke har afdraget gælden inden.

Afbetaling er populært

Afbetaling er igennem de senere år blevet mere populært. I 2017 foretog YouGov en analyse, der viste at danskerne i højere grad foretrak afdragsordninger frem for forbrugslån. Afbetaling kan også have sine økonomiske fordele, hvis du ikke betaler renter på lånet. Der kan dog være stiftelsesgebyrer og månedlige betalingsgebyrer, som kan gøre det dyrere at betale via en afdragsordning. Fordelen ved afbetaling er, at det fungerer på samme måde som et abonnement, hvis du sætter en automatisk betaling op med Betalingsservice. Derfor benyttes afbetaling også særligt ved køb af smartphones, da betalingen bliver trukket sammen med mobilabonnementet.

Når afbetalingen er et kviklån i forklædning

Ligesom med forbrugslån er der også store prisforskelle på afdragsordninger. Og hvor rentefrie afbetalinger kan være et fornuftigt alternativ til kontant betaling, hvis din økonomi er lille, så kan afbetalinger i virkeligheden også blot være kviklån i forklædning. Køber du for eksempel en ny smartphone igennem en udbyder, som kræver en høj rente for lånet, kan du risikere at skulle betale næsten det dobbelte af kontantprisen. I sådanne tilfælde vil det altid være mest økonomisk at få afdraget din afbetaling af hurtigst muligt.

Tjek de samlede kreditomkostninger

Hvis du vælger at benytte en afdragsordning, er det vigtigt, at du undersøger de samlede omkostninger forbundet med afdragsordningen. Vælger du et almindeligt forbrugslån igennem banken, vil ÅOP’en oftest være noget lavere end et kortfristet lån, da løbetiden er væsentligt længere. Her bør du i stedet kigge på kreditomkostningerne i kroner og øre, da det i sidste ende giver dig et billede af, hvor meget du skal punge ud for dit forbrugslån.