Det kan blive dyrt at være iPhone-ejer

Artiklen er leveret af

De nyere smartphones fra Apple (iPhone 8, X, 11, 11 Pro m.fl.) er udstyret med en lækker glasbagside. Det ser elegant ud, men det betyder også, at telefonernes bagside hurtigere beskadiges. Hvis du eksempelvis taber din mobil, kan det blive overraskende dyrt at få den repareret.

Den store taber

Selvom mange forsikrer deres iPhone, når de køber den, er det langt fra alle. Det kan nemlig være dyrt, og iPhone-modellerne er i forvejen prissat højt, set i forhold til mange af de konkurrerende modeller. Man kan ikke undgå, at sælgeren tilbyder og oftest anbefaler forsikring, og da mange af os har oplevet at tabe vores smartphone og beskadige den, er forsikringerne også blevet populære. Hvis man har forsikret sin enhed, kan man typisk få repareret sin telefon mod betaling af en 400-500 kr. i selvrisiko. Det kan dog være ved at slutte nu pga. de nyere iPhones glasbagsider. De kan nemlig ikke repareres på samme måde som tidligere. Det skyldes, at glasbagsiden er limet ekstremt godt fast på de nyere modeller. Beskadiges bagsiden, betyder det derfor, at man er tvunget til at ombytte hele enheden hos Apple leverandøren til et sted mellem 3000 og 6000 kr. Apple tilbyder nemlig ikke reparation af bagsiden. Er du ikke forsikret, er du selv nødt til at betale for en helt ny telefon. Er du forsikret, så er det forsikringsselskabet, som du er forsikret gennem, som er den store taber. I hvert fald indtil at det går op for dem, at næsten alle iPhones skal ombyttes til næsten fuld pris, så snart noget så simpelt, som glasbagsiden går i stykker. Det kan komme til at betyde, at priserne stiger på forsikringen eller selvrisikoen, for at forsikringsselskaberne kan dække ekstraomkostningerne. Det vil i sidste ende ramme iPhone-ejerne, som så er nødt til at punge op.

Reparatørerne investerede stort, for at kunne hjælpe deres kunder

FixPhone-kæden, som er et af de værksteder som opdagede problemet tidligt, tog udfordringen op ift. at fikse bagsiden, uden at iPhone-ejerne skulle smide flere tusinder efter det. Nael Cheheibar, direktøren og indehaveren af FixPhone-kæden, har mere end 10 års erfaring med smartphonereparationer. I deres 3 butikker i Helsingør, Hillerød og Roskilde oplevede de fra start udfordringen med udskiftningen af iPhones glasbagsider.

”Vi fik et chok, da vi fik de første iPhone 8 ind til skift af bagside. Det krævede en 2-3 timers operation at få glasset afmonteret. For at kunne hjælpe bedst og billigst muligt, har vi investeret i nogle lasermaskiner, som kan brænde limen op. Det er både sikkert og gennemtestet, og kan spare vores kunder mange penge”, sagde Nael.

FixPhone direktøren fortæller at det er en besværlig men nødvendig metode for at løse opgaven, da kunderne ellers er nødt til at købe en helt ny telefon. FixPhones tiltag betyder, at kunder kan få repareret deres bagsideglas til en pris på kun 995,-.  

”Vi har fastsat prisen for reparation og udskiftning af bagsideglasset lavt, så alle har råd, uanset om man er lønmodtager, pensionist eller studerende”, sagde Nael.

For den fulde artikel, nærmere information om iPhonereparation, kontakt og tidsbooking mm. kan du besøge FixPhone.dk