Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

FIRE ÅR MED KLASSISK MUSIK (OG) TEMPERAMENT

Efter fire år som direktør i Mogens Dahl Koncertsal står én ting stadig mere klart for mig: Respekt for hinanden som individer og gensidig inspiration gennem forskellige fagligheder er altid et meget væsentligt element i et hvert godt samarbejde.

Artiklen er leveret af

Mogens Dahls høje faglighed som dirigent er ubestridt. Det har været en fantastisk inspiration for mig at opleve, hvordan musikalsk ledelse båret af passion, højt ambitionsniveau, værdisat efter æstetiske mål skaber store resultater.


Kulturhjernen og Djøf-instruktøren

Hvordan søren er dét gået i spænd? Mogens som kulturhjerne og mig der kommer ind fra venstre med excel-ark under armen? Det burde slukke alle kontakter.

Men hos os har der fra starten været en kæmpe gensidig respekt for hinandens kompetencer, hvilket netop er en af grundene til vores gode samarbejde.

Kunst og humor er fællesnævnere

Der har været plads til at udvikle kunsten. Både kunsten at drive business og kunsten at skabe fantastisk musik. I løbet af de fire år, jeg har været med i huset, har jeg erfaret, hvordan musikken i Mogens Dahl Koncertsal tiltrækker flere og flere gæster. Jeg har desuden oplevet, hvordan Mogens Dahl Kammerkor har fået en stadig stærkere profil. De har netop lanceret nyt website: https://mogensdahlkammerkor.dk/

Vi har sammen styrket kendskabet til Mogens Dahl Koncertsal og vi har i højere og højere grad oplevet, hvordan musikken kan være et flot supplement ved afholdelse af konferencer, møder og events. Vores lille hemmelige perle er nemlig slet ikke så hemmelig længere. De mange koncerter samt de over 200 møder, konferencer, firma- og privatfester har årligt trukket tusindvis af gæster til vores venue på Islands Brygge.

Det har ganske enkelt været en kæmpe fornøjelse at være med til. Ikke mindst fordi der bag al seriøsiteten i vores virksomhed er fyldt med gode grin og en positiv energi.

Musikken spiller og dørene er altid åbne i Mogens Dahl Koncertsal, hvis du har lyst til at kigge forbi og opleve min begejstring for at være direktør i et foretagende med en dirigent bagved samt et meget dygtigt og professionelt team.

Kort om Mogens Dahl Koncertsal:

Mogens Dahl realiserede tilbage i 2005 sin drøm om at åbne en klassisk koncertsal. Bygningen er fra 1901 og var oprindeligt en staldbygning. I den nuværende koncertsal stod hestene opstaldet og vognene var parkeret i det, der i dag er foyer.

Bygningerne har igennem årene gennemgået mange forandringer og blandt andet blev der bygget et garageanlæg i forlængelse af den oprindelige bygning, som senere fungerede som en autolakervirksomhed samt værksted for Amar’kansk Auto. Det gamle garageanlæg er i dag koncertsalens Lille Sal.

Inden åbningen i 2005 blev bygningerne restaureret i samarbejde med arkitektparret Frank Maali og Gemma Lalanda. De har formået at føre bygningerne tilbage til sit oprindelige udseende. De har genskabt stalddørene, den oprindelige brolægning i foyeren og der er skabt en fusion mellem den rå udendørsstemning og den varme imødekommenhed, som er koncertsalens kendetegn. Den dramatiske og smukke røde trappe bryder den enkle fremtoning i foyeren.

Akustikken i salene er helt fantastisk. Med hjælp fra akustiker Jan Voetmann er en skøn og rummelig lyd skabt og dette er helt uden at ændre på bygningens udseende. Der er tilført en smuk svalegang og de karakteristiske jerndragere, der er bygningens ryggrad, har fået deres eget liv og er flot integreret i koncertsalens udtryk.