Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

BREAKING

Elbilen kan få endnu et rekordår i Danmark i 2020

Artiklen er leveret af

Længe har Tesla med sin banebrydende Model S domineret det danske og globale marked for elbiler, men det kan meget vel ændre sig i de kommende år, i takt med at flere og flere bilproducenter tager den grønne hat på og lancerer alternativer til Tesla.

År 2020 byder på et spændende udvalg af nye elbiler. Lanceringen af flere elbiler betyder også mere konkurrence på markedet – og dermed lavere priser på elbiler for danskerne, og det er med til at øge apetitten efter elbiler. 

Blandt de nye elbiler 2020 finder vi for eksempel det, som mange spår vil blive Danmarks billigste elbil – den nye Seat Mii Electric – som vil koste ca. 150.000 kroner, når den kommer på markedet i foråret 2020.

Salg af elbiler fordoblet

Ser vi helt konkret på salget af elbiler i de første måneder, så vidner de også om en stigende efterspørgsel blandt danske bilister. Således blev der solgt over dobbelt så mange elbiler i januar 2020 sammenlignet med januar 2019.

Elbiler er ikke den eneste nye type bil, som danskerne velkommer ind i garagen. Også salget af opladelige plug-in hybridbiler har fået en forrygende start med et salg i januar 2020, der lå knap 80% højere end i samme måned 2019.

Tesla vippet af tronen

Som nævnt i indledningen, så har Tesla i lang tid være synonym med elbiler i Danmark. Men det er ikke længere tilfældet – i hvertfald ikke hvis man kigger på, hvilke bilproducenter der solgte flest elbiler i Danmark i januar 2020.

I toppen af de mest solgte bilmærker inden for elbiler finder vi nemlig Volkswagen, der i januar 2020 sendte 219 af deres elbiler ud på de danske veje. Tesla deler dog andenpladsen med Nissan med 73 elbiler i januar 2020.

Volkswagen er i øvrigt også det bilmærke, som generelt solgte flest biler i Danmark i januar 2020. Den tyske bilgigant solgte 2.307 biler i januar, efterfulgt af Peugeot med 1.794 biler og Toyota med 1.703 biler. 

Elbiler bliver billigere

Som artiklen fra Santander Consumer Bank fortæller, så vil flere af de nye elbiler, som bliver lanceret i år 2020, koste helt ned til 150.000 kroner. Det er et betydeligt prishop fra Tesla’s Model S, der koster på den gode side af en halv million.

Blandt de nye lanceringer i 2020 finder vi blandt andet Honda, der lancerer elbilen Honda E til sommer. Det er en lille, kompakt bybil – en koncept der tidligere har vist sig at passe rigtig godt ind i danskernes bilvaner. Prisen på Hondas elbil vil nærme sig 300.000 kroner, så den vil altså ligge i den dyre ende af bilproducentens ellers normalt budgetvenlige flåde.

Også de mellemstore cross-overs er populære i Danmark, hvor Nissan blandt andre har haft stor success med deres Qashqai model. Tilhængere af cross-overs vil formentlig blive glade for at høre, at 2020 også byder på lancering af en række elektriske cross-overs – blandt andet fra Mazda.

Mazda lancerer nemlig deres mellemstore cross-over MX-30, som kan blive et stort hit blandt danske elbil-entusiaster. Prisen for den nye cross-over starter fra 253.000 kroner, og rækkevidden lyder på ca. 200 kilometer – altså en del under den typiske elbils rækkevidde i år 2020.

Ifølge Mazda er det dog ikke et problem, og de henviser til en undersøgelse, der viser, at den typiske europæiske billist tilbagelægger 48 kilometer hver dag. De 200 kilometer bør derfor være tilstrækkeligt, lyder det fra den japanske gigant.

De forholdsvise lave priser på de nye elbiler gør det muligt for mange danskere at vælge en grønnere bil, og det marked vil Tesla naturligvis heller ikke misse ud på. De lancerede derfor Model 3 i 2019 – en prisvenlig Tesla der koster fra ca. 350.000 kroner.

Ligesom med almindelige biler, så vil langt de fleste danskere finansiere elbilen med et billån eller gennem leasing. Her kan det betale sig at undersøge markedet grundigt for at finde det biligste billån 2020, da priserne for et billån varierer meget.

Din bilforhandler kan hjælpe dig med at finde et lån til den elbil, som du er interesseret i.

Hvordan er langtidsudsigterne for elbilen?

Alt tyder på, at salget af elbiler og plug-in hybridbiler kun vil gå i én retning – og det er opad. Den grønne omstiling vil komme til at spille en større og større rolle i de kommende år, ikke mindst fra politisk side.

På det individuelle plan begynder mange danskere også at se fornuften i at overgå til en grøn bil, især nu hvor prisen på en elbil nærmer sig prisen for en tradtionel bil.

Fordelagtige vilkår fra politisk side vil kunne påvirke salget af grønne biler yderligere i de kommende år, og mange brancheorganisationer mener, at politisk indgriben vil være nødvendigt for virkelig at kickstarte salget af grønne biler.