Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Invester dine penge i dag – nyd dem senere

Det kan virke uoverskueligt at skulle investere sine hårdtjente penge, hvis man er helt ny til at investere, og derfor ikke ved meget om hverken aktier, obligationer eller ejendomme for den sags skyld. ¬Derf¬¬¬or er det for mange skræmmende at skulle overdrage sine penge i en potentiel usikkerhed, i håbet om at det giver et afkast der er at mærke.

Artiklen er leveret af

Sagen er dog den, at det i de fleste tilfælde kan være en rigtig god idé at investere sine hårdt tjente penge i aktiver, der giver et større afkast end renten i banken. Det kan være med til at give økonomisk plads i tider hvor pengene er små, og når pengene ikke er små, kan man ligge lidt til side at investere for i stedet for at shoppe forbrugsgoder. Det kan være en rigtig god mulighed som par at starte en solid opsparing til senere i livet.

Idéen med at investere, er ikke at du lægger alle dine penge i én kurv, og satse­r på at den bliver mange penge værd – nej, tværtimod, så gælder det om at risikosikre sig med den optimale portefølje, der samtidig giver det største afkast muligt. Her er det vigtigt at man sigter efter, at ramme det størst mulige estimerede afkast ved at kombinere forskellige aktiver, hvor man sammensætter en række negativt korrelerede aktier for at beskytte porteføljens volatilitet. Helt basalt betyder det at man investerer bredt – lidt aktier i forskellige brancher og lande, lidt forskellige obligationer og hvis man har penge til det, så også investere i ejendomme.

Er risikoen stor ved aktier?

Det varierer meget, og som med så meget andet, så findes der høj-risiko aktier såvel som der findes lav-risiko aktier. Generelt så er forholdet mellem afkast og risiko, også kaldet risk/reward stabilt. Hvis ikke disse to faktorer gik hånd i hånd, ville enkelte fordelagtige aktier blive overkøbt.

En aktie er en lille andel i en virksomhed, hvorfor værdien af din aktie er i direkte forbindelse med virksomhedens performance. Helt fundamentalt, så gælder det om at gøre sig klog på virksomheden og tage stilling til, hvorvidt man tror på virksomhedens strategi og fremtidige vækst. Hvis man vil være aktivt aktiehandlende bør man fordele sine aktier i forskellige firmaer – nogle langsigtede hvor afkastet er ret sikkert, og nogle kortsigtede hvor man har analyseret sig frem til, at virksomheden skyder afsted indenfor nærmeste fremtid.

Hvorfor er obligationer mere sikre?

Når man køber en obligation, låner du dine penge til en anden part. Låneren kaldes udsteder, og dit afkast ligger i, at udstederen betaler dig en rente på det beløb du låner udstederen. Som udgangspunkt kan de fleste udstede obligationer – lad det være staten, realkreditinstitutioner eller forskellige virksomheder.

Det vigtigste ved en obligation, er at du får et fast afkast, som er højere end hvis dine penge var placeret i banken. Du kan vælge en fast rente, eller en variabel rente, hvor det totale afkast på en fast rente er til at udregne på forhånd. Du bærer ikke samme risiko som ved aktier, da dit afkast ikke er i sammenhæng med virksomhedens performance – på nær hvis virksomheden går konkurs selvfølgelig.

Invester for at kunne leve bedre senere i livet

Én af de helt store grunde til, at man bør investere sin penge, er så man kan nyde livet senere. Velvære er noget vi alle bestræber, og derfor burde dig og din partner overveje at investere. Så i stedet for at pleje forholdet med rejser og andre brugsgoder, kan man pleje forholdet med lækre sager fra f.eks. Lovebuddy i mellemtiden – det kan de flestes økonomi overkomme. Sexlegetøj er slet ikke så tabu, som man tror det er. Vil du læse mere herom, kan du se udvalget af sexlegetøj her.