Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Lær alt om fakturaer

Artiklen er leveret af

Når vi for eksempelvis handler online, skal vi altid opgive en faktureringsadresse. På mange måder indgår ordet ‘faktura’ i vores sprog på regelmæssig basis, og de fleste ved også godt, at faktura har noget med betalinger og regninger at gøre. Alligevel kan de fleste ikke komme det nærmere, hvad en faktura er og indeholder, hvilket er en skam. Er du en selvstændig virksomhed, er du nødt til at vide alt om fakturaer, og det er muligt at finde et gratis og let fakturaprogram - se mere her.

Krav til en faktura

En faktura er et dokument, hvori der står beskrevet, hvilke specifikke betalinger for varer eller ydelser, der er aftalt mellem virksomhed og kunde. En faktura kan også indeholde et indbetalingskort, og er altså en regning. Hvis du har din egen virksomhed, er fakturaer en meget stor del af hverdagen. Fakturaer kan imidlertid se meget forskellige ud, og der findes dog heller ikke krav til en fakturas udseende. Der findes dog alligevel bestemmelser i loven til en fakturas indhold, som du skal overholde. Vigtigst af alt, skal din faktura indeholde et fakturanummer, der skal være fortløbende. Hvis du ejer to virksomheder, er det vigtigt, at fakturanumrene er forskellige. Derudover skal en faktura indeholde en fakturadato, sælger navn, adresse og CVR-nr, samt købers navn og adresse. I fakturaen skal der naturligvis også stå beskrevet varens, eller ydelsens, type, mængde og pris. Til sidst skal fakturaen indeholde størrelsen på momsbeløbet, så man er berettiget til at fratrække moms.

Fordele ved E-commerce

E-commerce er det engelske ord for e-handel, altså handel der foregår på internettet. Handel på internettet er efterhånden blevet en daglig praksis, og mange nye iværksættere vælger dog også at satse på e-commerce, hvilket vi blandt andet kan se i tv-programmet Løvens hule. E-commerce er derfor kommet for at blive, og hvis du overvejer at starte virksomhed, kan det være en hjælp at kende alt til fordelene ved e-commerce. Omkostningerne ved at starte en webshop er langt mindre, end ved opstart af en fysisk butik, simpelthen fordi at omkostningerne forbundet dertil er lavere. Man kan også sælge de samme varer, og ydelser, online som i fysiske butikker, bare til billigere priser. Desuden vælger mange kunder i dag online-handel over fysisk handel, da dette kan realiseres uden at forlade hjemmet. På internettet er det tilmed meget nemt at skabe overblik over forskellige varer og sammenligne priser. E-commerce er derfor både fordelagtigt for kunderne, som kan købe billigere varer, og for virksomheden, da det er billigt at starte en webshop op.

Gode råd til start af virksomhed

Når du skal til at starte virksomhed, er det fornuftigt først at lave en markedsanalyse. Du skal nemlig først og fremmest sikre dig, at der er et marked for det produkt, eller den ydelse, som du ønsker at sælge. Derefter er det vigtigt at søge rådgivning, og der findes mange gratis muligheder på internettet. For nogle er det også en god investering at bruge penge på en konsulent, der kan hjælpe med opstart af virksomhed. Du skal også vælge et godt firmanavn, som viser, hvem du er. Et godt firmanavn er for mange virksomheder tilmed dét, der gør, at din virksomhed skiller sig ud i mængden og bliver husket af kunder.