Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

BREAKING

Gode råd til sikre koncentration i kontormiljøet

Artiklen er leveret af

Moderne kontormiljøer er i dag ofte baseret på storkontorer. Her er flere medarbejdere samlet i ét rum – og dette skaber både fordele og udfordringer. Fordelene ved de populære storrumskontorer er, at de ansatte får rig mulighed for at sparre og vidensdele med hinanden. Dog er en af udfordringerne, at medarbejderne forstyrrer hinanden. Dette kan ødelægge den enkeltes koncentration, hvilket altså påvirker medarbejdernes mulighed for effektivitet negativt. Vi giver her nogle gode råd til, hvordan kontormiljøet sikrer de ansattes mulighed for koncentration.

Minimer larm og støj med flere forskellige tiltag

Larm og støj kan ikke undgås, når flere mennesker er samlet ét sted. Derfor er det utopi at forvente, at kontoret fuldstændig kan eliminere larm og støj. Dog er det muligt at minimere støjgenerne, og dette kan gøres på forskellig vis.

En telefonboks til kontor, skillevægge og indretning af forskellige arbejdsmiljøer er særdeles effektive tiltag. Telefonboksen vil gøre det muligt for medarbejderne at snakke i mobiltelefon, uden det forstyrrer kollegaerne. Skillevæggene afskærmer for støj og giver samtidig mulighed for mere privatliv. Slutteligt vil indretning af forskellige arbejdsmiljøer lægge op til, at de ansatte samles i ét område ved større diskussioner og et andet område til meget koncentrationskrævende arbejde.

Et sundt indeklima skal være en prioritet

Er luftkvaliteten dårlig på kontoret i form af et dårligt indeklima, er det umuligt for ethvert menneske at koncentrere sig. Dårlige indeklimaer giver nemlig gener såsom hovedpine, træthed og koncentrationsbesvær. Derfor er det altafgørende, at et sundt indeklima gøres til en prioritet i kontormiljøet.

Lad ikke medarbejderne sidde i træk, men sørg for at lufte godt ud – især i rum hvor mange mennesker er samlet ét sted. Et ventilationsanlæg er også en stor fordel at implementere, da det konstant vil sørge for at lufte ud. Sikr altid en passende temperatur– både sommer og vinter.

Derudover er rengøring et vigtigt aspekt for at kunne opretholde et godt indeklima. Sørg for, at medarbejderne rydder op efter sig selv, således rengøringspersonalet kan komme til at foretage en grundig rengøring.

Giv medarbejderne mulighed for at stå op med hæve-sænke-bord

De fleste kontormiljøer betyder, at de ansatte udfører stillesiddende arbejde – og ofte i mange timer ad gangen. Dette er typisk ikke muligt at ændre på, da arbejdsopgaverne kræver arbejde foran computeren eller papirarbejde. Dog kan du gøre dit for, at medarbejderne har de bedste arbejdsforhold.

Indret de store kontormiljøer med hæve-sænke-borde, således de ansatte kan skifte arbejdsstilling fra stående til siddende. Ved at hejse hæve-sænke-bordet så højt op, at medarbejderne skal stå op for at betjene det, bruger de deres ben- og rygmuskler. Derudover rettes deres rygge og kropsholdning ud, hvilket er yderst givende. Smerter og gener vil nemlig forebygges i både nakke, lænd og ryg, og dette betyder, at medarbejdernes koncentrationsevne, velvære og humør stiger.

Det er selvfølgelig ikke nok blot at indrette kontormiljøet med hæve-sænke-borde. For at få hæve-sænke-bordenes effekt kræver det, at medarbejderne rent faktisk gør brug af funktionerne. Opfordr derfor de ansatte til løbende at skifte arbejdsstilling i løbet af dagen. Det kan f.eks. være en god huskeregel at stå op i en time før og efter frokost.