Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Invester din tid derhjemme

Artiklen er leveret af

Man siger, at tid er penge, og det er sandt. Mange danskere har fået ekstra tid derhjemme i forbindelse med Corona-krisen, og derfor kan det være fornuftigt at investere din tid derhjemme på fornuftig vis.

Hvis du investerer din tid rigtigt, kan det være stor økonomisk gevinst i den anden ende. Det kræver naturligvis blot, at du finder den rette måde at bruge den ekstra tid derhjemme.

Lær ny viden

Du kan miste penge og jobs, men din viden forsvinder ikke. Hvis du vil investere din fritid på en god måde, kan du vælge at bruge den på at opnå ny viden.

Viden kan komme i mange formater, og du kan selv vælge, om du vil undervise dig selv eller opsøge et kursus. Der er fordele og ulemper ved begge muligheder, hvilket du kan læse mere om herunder.

Mange trives ved selv at tilegne sig ny viden, og det kan være en god løsning, hvis du fra naturens side er nysgerrig. Omvendt kræver det dog også disciplin til selv at opsøge viden, og der er ekstra arbejde ved at kontrollere, at du får korrekte oplysninger.

Omvendt kan du også vælge at tilmelde dig et kursus. Der findes en del online kurser på dansk, men der er for alvor mange muligheder, hvis du har mod på at kaste dig ud i et kursus på engelsk. Mange føler, at det er nemmere at gennemføre et arrangeret kursusforløb end selv at skulle tilegne sig viden. Derudover er der også mulighed for at opnå et diplom, som kan være relevant i forhold til dit arbejdsliv. Du kan for eksempel gennemføre et kursusforløb indenfor projektledelse, hvilket aldrig er en ulempe at have på CV’et.

Sidst, men ikke mindst, er der også visse personer, som bedst lærer ved at gøre noget i praksis. Hører du til denne type, er det muligt, at du skal bruge din tid på at kaste dig ud i noget nyt og lære noget undervejs. Internettet er heldigvis en fantastisk ressource i forhold til viden, og du kan lære meget hjemmefra.

Brug tiden på renoveringer

Hvis du har behov for fysisk aktivitet, kan du også vælge at bruge din ekstra fritid på mere praktiske gøremål. Tid brugt på renoveringer af dit hjem vil nemlig ofte være en god investering i forhold til din friværdi – især hvis du selv udfører arbejdet og sparer udgifterne til håndværker.

Udskiftning af vinduer er én af de oplagte projekter, hvor du virkelig får økonomisk gevinst. Dels øger nye vinduer værdien af din bolig, men derudover vil du også opnå besparelser på din varmeregning, så vinduerne bliver tjent ind over en årrække.

Det er ikke svært at komme i gang med renoveringer, og du skal bare finde det projekt, som vil gavne din bolig mest. Du kan købe byggematerialer og eventuelt værktøj online og få det hele leveret til din dør. Det er naturligvis en fordel, hvis du har en smule erfaring med håndværk, men det er langtfra et krav. Internettet er en guldgrube i forhold til instruktionsvideoer, og du kan komme langt med hjælp fra disse videoer.

Du må ikke kaste dig over for store projekter, hvis du vælger at buge din tid på renoveringer. Der kommer et tidspunkt, hvor du skal tilbage til din hverdag, og så er det ikke rart at have for mange hængepartier.

Det kan være en god idé at vælge projekter, som kan ordnes i trin. Vinduesudskiftninger er ét eksempel, for her kan du udskifte ét vindue ad gangen. Denne luksus har du ikke ved alle opgaver, så vælg med omtanke.

Læs mere om renovering her.

Få gennemgået lån og forsikringer

Vi har alle hængepartier i vores travle hverdag, og ofte nedprioritere vi at gennemgå vores lån og forsikringer. Vi ved alle, at vi bør gøre det regelmæssigt, men alligevel ender vi altid med at udsætte det til et senere tidspunkt.

Hvis du har ekstra tid derhjemme, kan du bruge tiden på endelig at få gennemgået alle dine lån, forsikringer og måske også faste udgifter. Du vil med garanti opdage muligheder for besparelser. Man siger altid, at en krone sparet er en krone tjent, og det er også sandt her.

Giv dig selv lov til at slappe af

Rekordmange danskere oplever at gå ned med stress på et tidspunkt i deres arbejdsliv, hvilket kan have store omkostninger rent personligt og økonomisk.

Der er en enorm fokus på ikke at spilde tiden, men du kan også vælge bare at bruge din fritid på afslapning og give dig selv lov til at ingenting. I sidste ende, kan det være en værdifuld investering i dit eget mentale og fysiske helbred, når du får lov at få ro.