Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Sådan vælger du den rette tablet

Artiklen er leveret af

Som det er tilfældet med alt slags elektronik, så findes der ikke bare én tablet model. I dag skal man kunne navigere i en jungle af forskellige modeller, når man skal finde den helt rigtige tablet, hvilket kan være uoverskueligt for mange. Det kan derfor være nærliggende at vælge en model, man har fået anbefalet af andre. Forskellige tablets stiller imidlertid forskellige behov, og derfor kan du med fordel læse en guide til tablets, før du køber.

Brug og behov

Når du skal ud og investere i en tablet, er det en god idé grundigt at overveje, hvad du skal bruge din tablet til. Skal du for eksempelvis have din tablet med på farten overalt, kan du overveje en mindre tablet, som er mobil og handy at have med sig. Skærmstørrelser under 10 tommer er desuden lette, nemme at betjene og gode til børn. Skal du derimod bruge din tablet i mange timer ad gangen, kan det være en idé at vælge en tablet med en +12 tommers skærm. Så undgår du at skulle zoome for at se små detaljer på skærmen, og du kan arbejde ved skærmen i længere tid. En sådan tablet egner sig til dig, hvis tablet skal være en daglig følgesvend, der egner sig som arbejdsskærm. En tommelfingerregel lyder derfor, at jo større skærm des bedre arbejdsvilkår.

Skærmopløsning

Foruden tablettens, herunder skærmens, størrelse, kan du med fordel også undersøge forskellige tablets skærmopløsning. Skærmopløsning måles i PPI (pixels per tomme) og det gælder, at jo højere dette tal er jo bedre er billedkvaliteten. Består dit arbejde i billedredigering, kan det derfor være en god idé at vælge en tablet med en høj opløsning. Dette gælder også, hvis du ofte rejser langt med offentligt transport eller fly, og ønsker en god skærm at streame tv og film på. Skal du kun bruge din tablet til at surfe på internettet og skrives mails, er en høj skærmopløsning mindre vigtig.

Styresystem

Selvom der er mange forskellige tabletproducenter i verden, så findes der kun tre forskellige styresystemer: Apples IpadOS, Googles Android og Microsofts Windows. Er du vant til at navigere i Androids styresystem, for eksempelvis på din telefon, kan det være en fordel at gå efter en Android tablet. Således sparer du tid på at lære et helt nyt system at kende. Styresystemer kan desuden synkroniseres på tværs af forskellige medier (mobil, tv, fjernsyn mv.), hvilket også kan være en årsag til at vælge det samme styresystem til samtlige af dine digitale enheder.