Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Får du det maksimale ud af dit marketingbudget?

Artiklen er leveret af

Er du sikker på, du får det maksimale ud af din virksomheds marketingindsats og -budgetter? Hos Aspera Digital, et digitalt marketing bureau, samarbejder vi med mange små som store virksomheder på tværs og brancher og markeder - og vi oplever sjældent, det er tilfældet. Ikke engang for de helt store virksomheder, som opererer med store marketingbudgetter - både i form af administration, lønninger og spend. 

Hvorfor du (nok) ikke får det maksimale ud af dit marketing-input 

Vi ser hos Aspera Digital, som digitalt marketing bureau, flere årsager til, at virksomheder ikke får det maksimale ud af de penge, de bruger på marketing i form af lønninger, samarbejder med digital marketing bureauer og de enkelte digitale kanaler.

Nogle gange er det strategien, der ikke er den rette, som gør, at indsatsen og budgetterne ikke bruges hvor og hvordan, de afføder den største værdi.

Andre gange er det eksekveringen på de enkelte marketingkanaler, som simpelthen ikke performer. Det ender i, at annoncekroner bruges uden at give den højeste mulige værdi for forretningen.

Men hvordan sikrer man sig så, at ens output maksimeres kontra inputtet, og at man får mest mulig ud af sin marketing? Det afhænger selvfølgelig af branche, kunder og formål. Men vi oplever, det er nogle af de samme ting, der går igen på tværs af brancher.

Hav en konkret og veldefineret målsætning

Første step til en succesfuld marketingstrategi: At have en klar mission og målsætning for sin marketing. Er det primære mål at bygge et brand, opnå en højere kendskabsgrad eller generelt at få flere kunder og ordrer på hjemmesiden? Målet kan være mange ting, og kan også være en kombination af flere ting. Det vigtigste er, at man har en konkret målsætning.
 

Uden at vide, hvor man skal hen, og hvad ens mål er, kommer man ikke i mål. 

Marketingstrategien er planen, der sikrer dig, du kommer i mål

Når målet er på plads, skal du have en konkret plan for, hvordan du kommer i mål: Din digitale marketingstrategi.

Det er denne, som dikterer, hvorvidt du får succes med din markedsføring. En tilgang eller plan, som ikke er optimal, giver resultater, som er ligeså: ikke optimale.

Vi oplever ofte, at der enten ikke er en konkret målsætning og strategi for markedsføringen, som gør, at virksomheden føler de (og måske også i realiteten) træder i vande. 

Glem siloer - ind med en kunderejse-drevet og holistisk tilgang til marketing

Året er 2020, og man kan ikke længere arbejde med digital markedsføring i siloer. Ligesom man skal have en holistisk tilgang til sin forretning og forretningsstrategi, gælder det samme for markedsføringen.

Man kan ikke arbejde på de enkelte marketingkanaler som separate enheder og med skyklapper på og samtidig forvente at få den maksimale værdi.


En kunde har typisk +5 forskellige touchpoints på vej til et køb, så du kan ikke blot arbejde med SEO, Google Ads eller SoMe og forvente at købet lander hos dig. For selvom det f.eks. er dig, der skaber behovet og opmærksomheden gennem betalte annoncer på Facebook, så foretages købet måske først 5 dage senere og gennem en Google søgning.

Det er synergien mellem de enkelte kanaler og den holistiske tilgang, der skaber succesen og sikrer, at 1+1 giver mere end 2.

Det er derfor alfa omega at lægge sin marketingstrategi med udgangspunkt i kunderejsen og generelt at have en holistisk tilgang til sin marketing.

Mål på de rette KPI’er, som rent faktisk giver værdi i din forretning

At måle, overvåge og optimere ud fra KPI’er er en forudsætning for succesfuld marketing. For uden data og opsatte KPI’er, ved du ikke, om din indsats betaler sig, giver det ønskede resultat, og om du bør gøre noget anderledes.

De fleste virksomheder har defineret og måler på KPI’er. Men tit ligger fejlen i, at der ikke måles på de rette KPI’er, som rent faktisk giver værdi i sidste ende for virksomheden. Det kan f.eks., være der udelukkende måles på organisk trafik ifm. en SEO-indsats og ikke omsætning fra organisk trafik, som rent faktisk er den, der er vigtig for virksomheden.

For hvad er trafikken værd, hvis den ikke giver noget på top- og bundlinje? 

Sørg for, at du får det maksimale ud af hver enkelt marketingkanal

Marketing er mere komplekst og sværere end nogensinde. Men samtidig er potentialet større end nogensinde, når det gøres rigtigt. For målsætningen kan gøres mere præcis, og mulighederne er flere end nogensinde.

Det kræver dog de rette marketingmedarbejdere at forløse det fulde potentiale. Og ja: medarbejdere i flertal. For marketing som det er den dag i dag, kan sjældent alt sammen laves af en og samme person. Det tæller nemlig ofte opgave som alt fra strategi, SEO, Google Ads, SoMe, CRO, UX, Strategi m.m.

Og når du ikke får det maksimale ud af hver enkelt marketingkanal, smider du annoncekroner ud ad vinduet. For at sige det groft. 


Alternativet er at finde et marketingbureau, som har alle kompetencer inhouse, hvis du ikke har mulighed for dette selv grundet budget eller ressourcer. Det er med marketing - som med alt andet - det absolut vigtigste at have de rette folk på de rette pladser og til de rette opgaver.