Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Samlelån - spar penge på renter og gebyrer

Artiklen er leveret af

Har du optaget mange online lån, står du sandsynligvis over for en relativt stor tilbagebetaling. Denne tilbagebetaling kan du ikke få til at forsvinde, men du kan faktisk spare en hel del penge, hvis du benytter dig af et samlelån. Foruden besparelser kan et samlelån give dig et større overblik, og hvem vil ikke gerne have det?

De dyre online lån

Online lån er blevet enormt populære over de sidste par år. Det er voldsomt nemt at låne, og derfor er det også en mulighed, som mange danskere benytter sig af. En af fordelene ved online lån er blandt andet, at pengene ryger lynhurtigt ind på din konto. Dette kan godt betyde, at man glemmer at lægge mærke til, hvor dyr tilbagebetalingen egentlig er. 

På trods af at de online lån er virkelig bekvemme, er det nemlig også nogle af de dyreste lån at optage. Det er nemlig her man for alvor finder de høje renter. Har du optaget mange af disse små, online lån, kan det være, at det er blevet tid til, at et samlelån skal komme dig til hjælp. 

Hvad er et samlelån?

Som man kan tyde af navnet, er et samlelån et lån, der - ja, du har nok gættet det - samler dine lån. Det kan dog være svært at vide sig helt sikker på, hvad dette betyder i praksis. I bund og grund vil et samlelån sige, at alle dine små lån bliver indfriet, hvorfor du vil stå tilbage med ét enkelt stort lån hos en enkelt låneudbyder. 

I stedet for at skulle betale af på mange forskellige lån, betyder det altså, at du kan nøjes med at betale af på et enkelt lån. Således er det samlede lånebeløb egentlig det samme, men du kan være så heldig at finde et samlelån, hvor du har mulighed for at spare mange penge på renter og gebyrer. 

Et samlelån kan give dig lavere renter

Som sagt er de online lån nogle af de lån med de højeste renter. Dette skyldes blandt andet, at det ikke er nødvendigt at stille sikkerhed, når du låner online. Kigger du på efter samlelån, er der derfor god mulighed for, at du kan finde et lån til en lavere rente. Dermed har du mulighed for at spare penge på de samlede låneudgifter. 

Det er ikke sikkert, at du finder et samlelån med en rente, som  er lavere end alle dine nuværende renter. Er omkostningerne til renter dog samlet set lavere ved et samlelån, ja så er der jo tale om en besparelse. Ligesom når du optager alle mulige andre lån, kan det godt betale sig at sende låneansøgninger til flere forskellige udbydere af lån. På den måde har du nemlig mulighed for at sammenligne de forskellige samlelån og finde det, der er mest fordelagtigt. 

Med et samlelån kan du spare penge på gebyrer

Ligesom at du har mulighed for at spare penge på renter med dit samlelån, har du også mulighed for at spare penge på gebyrer. Gebyrerne adskiller sig dog på den måde fra renterne, at der er tale om et absolut tal, hvorimod renterne er en procentdel af lånebeløbet. 

Når du optager et lån, skal du typisk betale et stiftelsesgebyr. Stiftelsesgebyret er en engangsforestilling, men til gengæld kan du forvente at skulle betale et månedligt administrationsgebyr. Har du 10 online lån, betyder det altså, at du skal betale 10 administrationsgebyrer om måneden. Ved at lægge dine online lån om til et samlelån, betyder det, at du kan nøjes med at betale et enkelt administrationsgebyr. Hermed er der altså mange penge sparet. 

Frem med tallene!

Hvis du overvejer at optage et samlelån, er det vigtigt, at du ikke bare går ud fra, at denne omlægning gør din tilbagebetaling billigere. Da der kan være tale om mange penge, er det vigtigt, at du sikrer dig, at dette faktum er sandt ved at regne på de forskellige lån. Er du ikke helt skarp til matematik, kan dette dog være nogle vanskelige udregninger. 

Heldigvis findes der et væld af forskellige hjælpemidler, som  du kan benytte dig af. Først og fremmest kan du tale med en økonomisk rådgiver, men det er også muligt at klare sagerne selv. På nettet findes der nemlig diverse beregnere, som kan gøre dig klogere på, hvordan du sparer flest muligt penge på din tilbagebetaling. 

Et samlelån kan give dig overblik

Foruden de besparelser, der følger med et samlelån, kan denne omlægning ligeledes være med til at give dig overblik. Således er der mindre risiko for, at du kommer til at forsømme et af dine lån ved et uheld. Med et samlelån er der nemlig kun én rente, én gebyr og én løbetid, som du skal holde øje med. 

Inden du optager et samlelån, er det vigtigt, at du læser op på emnet. Det kan nemlig være katastrofalt for din økonomi, hvis du optager et lån, som gøre din tilbagebetaling dyrere.