Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Springmadrassen er den vigtigste del af din seng

Artiklen er leveret af

Søvnproblemer kan skyldes din springmadras. Sover du dårligt om natten? Ligger du og vender dig uafbrudt for at finde den rette stilling at sove i? Så er du ikke alene. Op mod halvdelen af alle danskere lider af søvnbesvær, og ikke alle ved hvorfor. Men du kan med en fordel tjekke, hvor det hele starter: Din seng. Søvneksperten har derfor testet sengemarkedets bedste springmadrasser for at give dig et samlet overblik. Så læs med, når vi kårer en vinder.  

Du er, hvordan du sover. Sådan kan det siges. Ligesom vores kost på mange måder bestemmer, hvad vi er, lige så vigtig er søvnen for, hvordan vi lever vores liv. Folk, der sover godt om natten, lever simpelthen længere, sundere og bedre. De har mere overskud i hverdagen, klarer tingene lettere og lader sig ikke stresse af hverdagens udfordring. De balancerer arbejds- og familieliv med overskud.

Din søvn er vigtig for dit liv

En dårlig nat med lidt søvn kan simpelthen ødelægge din dag, allerede inden den for alvor er gået i gang. Du sover over dig og får det forkerte ben ud af sengen. Du når derfor ikke din morgenkaffe, glemmer at smøre madpakker, og du føler dig bare hele tiden bagud. Når du kommer hjem efter en lang arbejdsdag, er du træt og kan ikke overskue at lave maden selv. Derfor bestiller du noget fra den nærmeste fastfoodkæde til dig og din familie, mens du resten af aftenen forsøger at holde dig vågen på sofaen med en film i baggrunden.

Med en god nats søvn møder du udhvilet på arbejde, du er i godt humør og præsterer bedre på arbejdspladsen. Når du kommer hjem efter en lang dag, har du måske overskud til selv at hente børnene og lave maden derhjemme. Måske har du endda mod på en løbetur, når børnene er lagt i seng. Om aftenen kan du endelig tillade dig at slappe af, og du slutter måske dagen af med at læse en bog i sengen, inden du lægger dig til at sove. Det har været en god dag. En god nats søvn giver dig altså ikke bare mere overskud i hverdagen, det gør også livet lettere for dig.

Mange årsager til søvnproblemer

Søvnproblemer kan skyldes mange ting. Søvnapnø er en af de hyppigste årsager, fordi man ikke trækker vejret ordentligt. Det kan også skyldes stress og bekymringer i hverdagen, eller måske har du bare drukket for meget kaffe inden sengetid. Mange undersøgelser viser også, at vores øgede tid foran skærmen er med til at ødelægge nattesøvnen særligt for unge mennesker. Om det er foran computeren, fjernsynet eller telefonen, så påvirker lyset fra skærmene dine øjne, så eksperter anbefaler, at man lader dem hvile op til en halv time, inden man lægger sig til at sove.

Det bedste sted at starte er dog altid med sengen. Underlaget du ligger på, kan gøre en verden til forskel. Således kan madrassen være afgørende for, hvordan du sover om natten. De færreste tænker over det, men måske er den lidt for blød eller lidt for hård, men du tænker ikke over det, mens du ligger og vender dig på sengen, fordi du er optaget af at prøve at falde i søvn.

De fleste kender følelsen af at sove på en luftmadras. Hvis den er for blød, rykker du kroppen for meget rundt, og så sover du også derefter. En vandseng er endnu værre. Her skvulper du rundt, og selvom det kan virke som en sjov ide, er det de færreste, der får en god nats søvn derpå. Derfor er altafgørende, hvordan overfladen, du ligger på, reagerer med din krop. Og selvfølgelig hvordan din krop reagerer den anden vej.

En madras kan gøre forskellen

Sover du dårligt om natten? Så tjek testen af springmadras ud. Hvis du lider af søvnbesvær og generelt sover dårligt om natten, så kan det være, fordi din nuværende madras bare ikke passer til dig. Derfor har søvneksperten lavet en test af er for at finde ud af, hvilke senge, der giver den bedste søvn til den bedste pris. Måske er det netop din springmadras, der er årsagen til dine søvnproblemer.

Springmadrasser er indrettet med fjedre, der tilpasser sig kroppens tyngde. Derfor er de bedst egnede til unge, voksne og ældre. Om natten vil fjedrene støtte kroppen, så den slapper mere af, og du ikke ligger uroligt. Springmadrasser sikrer derfor dig en bedre søvn. Det er vigtigt at være opmærksom på at teknologien inden for springfjedre udvikler sig hastigt. Det nyeste inden for springmadrasser er såkaldte pocketfjedre, hvor fjedrene i madrassen er polstrede i en lomme, der sikrer kroppen en bedre stabilitet og derfor en bedre søvn om natten.

Tjek testen ud og find ud af, hvilken madras der passer til dig.