Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Kan du låne uden at stille sikkerhed?

Artiklen er leveret af

De fleste af os får i løbet af livet brug for at låne penge. Det kan være i forbindelse med køb af bil, eller det kan være, når der ønskes flytning til ny bolig. Du har forskellige muligheder for at optage lån. Det kan være i din egen bank, eller du kan ansøge om penge på nettet.

Herunder kan du læse mere om, hvad det betyder for din bankaftale ikke at skulle stille sikkerhed, og du får svar på, hvilke banker der tilbyder denne fleksibilitet og frihed. 

Værd at vide om banker og det at stille sikkerhed

Den største forskel imellem de 2 overordnede lånemuligheder handler om sikkerhedsstillelse. Når du ansøger om penge i din bank, vil denne kræve sikkerhed. Det kan enten være i din bil eller i din bolig. 

Det er et krav, at du stiller din ejendom eller køretøj som pant, der er bankens garanti for, at den kan få sine penge igen, hvis du ikke er i stand til at afdrage på de månedlige gebyrer og overholde din bankaftale. 

Det kan være en bekymring for mange mennesker at skulle stille boligen eller bilen som sikkerhed. 

På nettet finder du mange onlinebanker, og fælles for dem er, at du ikke skal stille sikkerhed hos dem. Dette giver dig ro, da du ikke skal gå og bekymre dig om at miste boligen eller transportmidlet, hvis du ikke kan betale alle afdrag.

Generelt får du større frihed og mere fleksibilitet ved at ansøge om penge online. I banken skal du kunne redegøre for, hvad pengene skal bruges til. På nettet kommer du aldrig til at forklare en onlinebank, hvad du ønsker at bruge pengene på.

Fordelene ved ikke at stille sikkerhed

Det kan både få praktisk, mental og økonomisk værdi for dig, at du ikke skal bruge din bolig eller bil som pant, når du har brug for penge. 

Du kan blandt andet få glæde af følgende fordele, når du ansøger om lån uden sikkerhedsstillelse på nettet:

 • Din ansøgning om penge foregår mere effektivt og smidigt 
 • Du skal ikke bekymre dig om at få frataget din bolig eller bil, hvis du pludselig ikke kan betale afdragene på din bankaftale
 • Der er mange forskellige typer af bankprodukter at vælge imellem
 • Du vælger selv størrelse på lånebeløb og længde på afdragsperiode
 • Du skal ikke redegøre for, hvad du ønsker at bruge pengene til
 • Din ansøgning kan blive sendt og godkendt på samme dag eller indenfor 1 døgn 

Der er mange årsager til, at personer i alle aldersgrupper over 18 år vælger at ansøge om penge på nettet. Der er større frihed, effektivitet og fleksibilitet hos onlinebankerne, og du kan få pengene fra en godkendt ansøgning overført til din NemKonto på kort tid. 

Sådan fungerer det at ansøge om et lån online

Bankerne på nettet tilbyder forskellige produkter. Uanset hvilket produkt du vælger hos dem, skal du ikke stille sikkerhed. 

Der vil være individuel forskel på, hvilket lån der er det rette for dig. Det afhænger af, hvor mange penge du har brug for, og hvor lav en rente du ønsker. 

Har du brug for at ansøge om mange penge (50.000 DKK og derover) er det værd at vælge forbrugslånene. Når du ansøger om dette bankprodukt, vil banken foretage en kreditvurdering af dig. Dette er en sikkerhed for dig, da banken sikrer sig, at du er økonomisk i stand til at betale pengene tilbage. 

Når du ikke skal stille sikkerhed, foregår ansøgningsprocessen nem og effektiv. Du skal bruge dit NemID i forbindelse med ansøgningen, og nøglekortet skal anvendes, når du skriver under på en bankaftale. 

Har du brug for penge til udbetaling for en bil, til erhvervelse af ny studiecomputer eller til en ferie, kan det være, at SMS-, kvik eller mikrolånene er de rette bankprodukter for dig at vælge. 

Du skal være opmærksom på, at disse såkaldt kortfristede bankprodukter uden kreditvurdering typisk har højere renter sammenholdt med forbrugslånene. Dette handler om, at banken ikke kreditvurderer dig og derfor ikke får indblik i dine privatøkonomiske forhold. 

Banken løber derved en højere risiko for ikke at få sine penge tilbage, når den ikke har kendskab til din økonomi, og når du ikke skal stille sikkerhed. Denne risiko kommer du indirekte til at betale for igennem de højere renter. 

Gode råd til at få den bedste og billigste låneaftale 

Det er afgørende for dine fremtidige muligheder for at ansøge om penge, at du overholder din bankaftale. Som tommelfingerregel får du en bedre og billigere aftale, når du er grundig med at sammensætte og sammenligne forskellige bankprodukter. 

Med disse råd kan du få det billigste lån, og du sikrer dig at overholde din aftale:

 • Knyt din bankaftale op på PBS så alle månedlige afdrag betales automatisk
 • Sammenlign forskellige tilbud om lån så du kan vælge det bedste
 • Det billigst tilbud er det, der har den laveste ÅOP
 • Sørg for altid at læse samtlige vilkår og betingelser i dit tilbud, før du skriver under
 • Sæt dig ind i størrelsen på de månedlige afdrag så du ved, du kan betale dem af dit budget
 • Ansøg kun om den sum penge du har brug for