Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Det skal du have med i dine overvejelser, når du tager et lån

Artiklen er leveret af

Der er mange, der er af den overbevisning, at det er usundt for en økonomi at tage et lån. Og det er da i mange henseender også tilfældet, hvis ikke man har gjort sige nogle grundige overvejelser, før man tager det.

Det betyder, at et lån ikke skal tages, blot fordi det er den lette udvej, når der er en masse regninger, der skal betales, eller hvis man gerne vil ud at rejse. Et lån kan nemlig ikke bruges som en langsigtet løsning.

Dog kan et lån for mange være en god plan B, når der skal styr på økonomien for en stund, når der er nogle regninger, der hæmmer en, og når der sker noget uforudset.

Derfor handler det for dig bare om at vurdere, hvornår det er hensigtsmæssigt at låne penge eller lade være.

På de her tidspunkter er det ikke en god ide at tage et lån

Hvis du går og drømmer om den nyeste iPhone, du gerne vil have noget nyt til garderoben, eller gerne vil ud at rejse. Så er det ikke en god grund til at tage et lån. Her er der nemlig tale om noget, der skal anses som værende en form for luksus i hverdagen – og det er derfor ikke nødvendigheder. Med det sagt er det muligt for dig at undvære de ting lige såvel, som du har tid til at lave en opsparing til de ting, idet det ikke er noget, du har akut behov for.

Det er heller ikke en fordel for dig at tage et lån hvis ikke du har styr på din økonomi. På den måde vil det første lån blot føre til en usund glidebane, hvor du opdager, hvor let det er at blive ved med at låne, og så kommer du ind i en ond cirkel, der blot bliver dyrere og dyrere for dig. Når det kommer til de online lån, er der nemlig tale om dyrere lån, og derfor skal der foreligge en klar plan for tilbagebetalingen.

Der er også tidspunkter, hvor det kan være en fordel med et lån

Hvis du pludselig oplever, at bilen ikke vil starte, eller hvis du har akut behov for at komme til tandlægen. Så er der tale om udgifter, der er nødvendige for dig at få dækket. Og hvis ikke du har en opsparing, der er mærket til de uforudsete regninger, kan den eneste udvej for dig være at tage et lån.

Det kan også være, at du har problemer med at få betalt alle dine regninger for en stund. Måske fordi der er bøvl med dine lønudbetalinger, måske fordi du er uden job eller også, fordi der er kommet andre uforudsete regninger på samme tid. Og hvis det er tilfældet, kan et lån også hjælpe med at få skabt et overskud for en stund, således der bliver frihed og overskud til igen at få økonomien oven vande.