Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Invester i fremtidens teknologier

Er du interesseret i at investere i fremtidens teknologier? Vi kommer her med forskellige bud på teknologier, der kan vise sig at blive fremtidens vindere.

Artiklen er leveret af

Som investor er der masser af forskellige investeringstemaer at tage fat i, når du skal investere i aktier. Udbytteaktier, valueaktier, cykliske aktier, defensive aktier, branchespecifikke aktier, bæredygtige akter… listen er lang, og i denne artikel ser vi nærmere på endnu et tema; fremtidens teknologier.

Fremtidens teknologier er et vidt begreb. Her kan der både være tale om 5G og robotteknologi, men også teknologier indenfor grøn energi, biotech, medicin osv. Fælles for fremtidens teknologier er det, at det som investor er interessant at kunne udpege de selskaber, der bliver fremtidens vindere på disse markeder.

Tænk blot på de investorer, der har investeret i fremtidens teknologier tidligere – altså teknologier, som i dag er en integreret del af hverdagen. Facebook, Apple, Google, Microsoft, men også selskaber indenfor andre brancher har givet enorme afkast til de investorer, der var fremsynede for år tilbage.

Hvilke selskaber skal du investere i?

Det siger sig selv, at det ikke er ligetil at udpege fremtidens vindere. Her er Google et godt eksempel. Google var langtfra den første søgemaskine på nettet, men formåede til gengæld at lave en differentieret søgemaskine, der faldt i brugernes smag. Google var dog ikke den eneste søgemaskine, der forsøgte sig at adskille sig fra de øvrige søgemaskiner – det var blot dem, der formåede at ramme brugernes behov bedst.

Når du skal investere i fremtidens teknologier, kan det derfor betale sig at sprede dine investeringer udover forskellige selskaber indenfor samme branche. På den ene side begrænser det selvfølgelig dit afkastpotentiale, da flere af selskaberne formentlig aldrig vil opnå succes på markedet. Omvendt øger du samtidig chancen for, at du rammer det eller de selskaber, der får størst succes.

Hvilke teknologier er de bedste at investere i?

En ting er at udpege de konkurrerende selskaber ift. hinanden – en anden ting er at udpege de rette teknologier. Forskellige teknologier er på forskellige steder i udviklingsstadiet, og tager vi robotteknologi som eksempel, er her på en og samme tid tale om en teknologi, der har været brugt i årtier – og dermed bevist sit potentiale – og som stadig har masser af fremtidigt potentiale også.

I stedet for at vælge én teknologi, kan du i stedet gribe det an på samme måde, som når du udvælger selskaberne – altså at vælge flere teknologier i stedet for blot én. På den måde diversificerer du også din investering på teknologiniveau, og ikke blot på selskabsniveau. Find nogle brancher og selskaber, du synes er spændende, kig dem efter i sømmene og vurder så, om du tror, at det er her, fremtidens vindere gemmer sig.