Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Hverdagsstress? Sådan holder du sommeren stressfri

Vi går sommeren i møde, og for mange er det lig med sommerferie. Uanset om du har en enkelt uges sommerfri eller om du har ferie i en måned, er det vigtigt, at bruge sommeren på, at ryste hverdagsstressen ud af kroppen. Mange danskerne har nemlig en hverdag fyldt med stress, og stress er fortsat et stigende problem hos danskerne. I denne artikel får du gode råd til, hvordan du kan bruge sommeren, på at komme hverdagsstress til livs.

Artiklen er leveret af


Giv dig selv lov til afslapning

Måske du kender det - du har I flere uger eller måneder haft kalenderen proppet til randen, og nu har du ferie, men kan ikke finde ud af at slappe af. Det er desværre et helt normalt problem, at have svært ved at give slip og give plads til afslapning, men for at komme stress til livs er det et godt sted at starte. Spil et brætspil med familien, strik en sweater, eller slap af og spil på din telefon. Der findes masser af god online underholdning, du kan blandt andet bruge comeon casino bonuskode og spille en lang række sjove spil. Det vigtigste er blot, at du giver slip i kroppen, så den kan få lov til at slappe af og nyde friheden.

Fysisk aktivitet

Det er videnskabeligt bevist at fysisk aktivitet fjerne stresshormonerne, og derfor er det mere end vigtigt at holde sig aktiv. Der findes naturligvis et hav af måder, hvorpå du kan dyrke motion, og det er meget forskelligt, hvordan folk foretrækker at få pulsen op. Har du lang vej til arbejde, kan du tage cyklen i stedet for bilen. Andre løber en tur et par gange om ugen, eller spiller tennis med en god ven. Det er helt op til dig, hvordan du bedst muligt kan integrere motion ind i din hverdag, men vigtigt, det er det i hvert fald.

Husk den gode nattesøvn

Du ved det måske allerede - men er du stresset er det vigtigt at få søvn nok. Stressede personer har sågar brug for ekstra søvn, og for lidt søvn er desuden med til at hæmme både koncentrationen og hukommelsen.

Prioriter i dit liv

Du vil helt sikkert nå en masse, og det er ofte derfor, at man ender med at blive stresset. Man har simpelthen alt for meget på programmet og alt for mange aftaler i kalenderen. For at komme det problem til livs, er det vigtigt, at kunne prioritere - hvad er vigtigt for dig, og hvad kan undværes eller skaleres ned? Har du lyst til at bruge dit liv på at arbejde over næsten hver dag, eller er der andre ting der vægter højere? prioriteringer kan være barske, men om ikke andet, er det vigtigt at tage stilling.