Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Kontinentalseng eller elevationsseng? Fordele og ulemper

Artiklen er leveret af

Der findes mange forskellige gode senge på markedet i dag, men nogle af de bedste, du kan vælge, er kontinentalsenge og elevationssenge. Dette er begge sengetyper i en høj kvalitet, som yder brugeren præcis den støtte, de har brug for. Dog er der alligevel en smule forskel på de to. Der vil blive redegjort for de største fordele og ulemper her, så du forhåbentlig kan få dig et overblik over hvilken type, der passer bedst til dig.

Først vil de to sengetyper blive gennemgået hver for sig.

Hvad er en kontinentalseng?

En kontinentalseng er en seng bestående af tre madrasser. Der er en boxmadras, en springmadras og en topmadras, som hver især har deres egen funktion. Boxmadrasen sørger for det solide fundament, som er grundelementet i støtten. Dernæst sørger springmadras for resten af støtten. Det er denne, der sørger for, at sengen støtter allermest præcis de steder, hvor brugeren har brug for det. I de fleste er der fem komfortzoner, som er der, støtten er øget. Øverst på sengen findes topmadrassen. Det er dennes ansvar at sørge for komforten. Det er den, du har tæt kontakt med, og derfor er det også vigtigt, at den altid er behagelig at ligge på.

Hvad er en elevationsseng?

En elevationsseng er en seng med justerbare egenskaber. Den indeholder en motor, der gør, at du kan køre hovedenden og fodenden af sengen opad, så du kommer til at ligger helt perfekt. Du kan helt selv bestemme hvor meget, du ønsker at justere den. Den styres ofte med en fjernbetjening, med ved nogle er der også mulighed for at tilkoble en app, som du kan styre sengen fra. De fleste elevationssenge består af en springmadras og en topmadras. De har samme funktioner som før, hvor springmadrassen har hovedansvaret for støtten, mens topmadrassen klarer komforten.

Fordele og ulemper

Først og fremmest har kontinentalsengen den fordel, hvilket så bliver til elevationssengens ulempe, at den giver så god en støtte. På grund af de tre lag af madrasser har det bedste fra alle sengetyper, hvilket gør det næsten umuligt at ligge dårligt. De tre madrasser sørger for hvert deres punkt af tilblivelsen af en perfekt seng.

Dette skal dog ikke forstås, som at du ikke ligger godt i en elevationsseng, for det gør du helt bestemt også. Den har stadig to af madrasserne, der sørger for, at du nok skal komme til at ligge godt. Til gengæld har elevationssengen den fordel, at du kan justere på den. Det betyder, at det er en oplagt seng, hvis du holder af at sidde i din seng og for eksempel læse en bog eller se tv. Her får du nemlig lagt bedre støtte, end hvis du prøver på at sidde op af nogle puder, som så vil falde lidt sammen under dig.

Justerbarheden giver også elevationssengen den fordel, at den er rigtig god, hvis du lider af nogle problemer, som for eksempel rygskader. Mange med rygskader kan have svært ved at ligge i en almindelig seng, og det kan derfor være en kæmpe befrielse for dem at kunne hæve hovedgærdet eller fodenden en smule op, når de skal sove. Dette er en ulempe ved kontinentalsengen, da den mangler denne smarte evne.

Vælg en i kvalitet

Ligegyldigt hvilken af de to senge typer, du synes lyder mest som noget for dig, bør du vælge en i kvalitet. Kvaliteten har meget at sige, for om sengen faktisk bliver så god, som den har mulighed for. Den skal laves af de rigtige materialer for at kunne blive til en fantastisk seng. Kvalitetssengene virker måske dyre lige nu, men vælger du at gå med en af de billigere, vil du hurtigt opdage, at det er begrænset, hvor længe den kan holde. Du vil så hurtigere blive tvunget til at købe en ny, og det kan nemt betyde, at det bliver meget dyrere, end hvis du havde startet med at købe en kvalitetsseng.