Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Hvorfor er SEO en god investering?

En stor del af danskernes internetbaserede køb starter på Google. Her søger de efter de produkter og ydelser, de ønsker at købe. Er du ikke synlig her, mister du derfor salget til dine konkurrenter. Derfor er det naturligvis vitalt for din forretning, at du ikke tøver med at investere i SEO.

Artiklen er leveret af

SEO er nemlig en forkortelse for søgemaskineoptimering, der dækker over arbejdet med at flytte din webside op i toppen af søgeresultaterne. Er indsatsen målrettet de rette søgeord, er det en investering, der vil komme mange gange igen. Derfor kan det kun gå for langsomt, hvis din SEO-indsats kører på lavt blus.

SEO skaber gratis trafik

Det er ikke gratis at investere i SEO. Det skal gøres klart fra start. Når dine placeringer først er opnået, koster trafikken dog intet. Køber du dig i stedet til en topplacering via Google AdWords, betaler du pr. klik. Det gør sig ligeledes gældende, hvis du spenderer størstedelen af dit marketingbudget på Facebook-annoncer.

Har du i sinde at opjustere din SEO-indsats, skal du dog ikke lade hvem som helst stå for det. Desværre er det en meget unuanceret branche, hvor det kan være svært at gennemskue, hvad man egentlig får for pengene. Derfor er det vigtigt at vælge en udbyder, der månedsvis fremsender en status på søgemaskineplaceringerne.

Derved kan du følge med i, hvorvidt dine placeringer forbedres. Desuden skal du sikre, at der er installeret et trafikanalysevæktøj på din webside. Det medfører nemlig, at du kan holde øje med, hvor stor en del af din trafik, der stammer fra de organiske søgeresultater. Det er endnu et punkt, hvorpå du kan mål SEO-indsatsen.

Søgemaskinerne skaber trafik til alle brancher

Det er ikke alle brancher, der kan annoncere på Facebook. De har opsat en række restriktioner for, hvad der er tilladt at annoncere for. Dertil er det i højere grad impulskøb, der giver bedst mening at markedsføre via de sociale medier. Derfor er det ikke alle forretninger, der vil få god ROI via annoncering på de sociale medier.

Søgemaskinerne kan derimod levere trafik inden for enhver branche. Sælger du et produkt eller en ydelse, der ikke trives på de sociale medier, bør der ikke herske tvivl om, at du skal lægge din indsats på SEO. Her er der meget trafik at hente, hvilket ligeledes betyder, at der også er mange kunder at hente.

Hvad koster SEO?

Det er et spørgsmål, der er mange, der stiller, før de kaster sig ud i at arbejde med SEO. Faktum er dog, at der ikke kan gives et konkret svar på det. Det afhænger af mange parametre, hvilket bl.a. inkludere branche, målsætninger, og hvor meget grundlæggende SEO-arbejde, der skal udføres.

Linkbuilding er en stor del af SEO. Det handler om at få andre hjemmesider til at linke til din. I og med, at det er en markant del af SEO-arbejdet, er det også det, der koster mest. Dog kan der skrues op og ned efter ønske og behov. Det betyder, at du reelt set selv kan fastsætte dit månedlige SEO-budget.