Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Indret din praksis flot

Er du lige sprunget ud som selvstændig terapeut og er nu klar til at tage verden med storm? Drømmene er store og midlerne oftest det modsatte. Det er dyrt at starte sin egen praksis op. Der er meget du skal have styr på. Du tænker mest på det arbejde du skal udføre så snart alt, er klart, men det kræver at du først har klienter, der vil komme til dig, men også at du har brugbare omgivelser at hive dem ind i. Læs derfor med herunder og få et mindre overblik over nogle af de ting, som du skal have i din praksis.

Artiklen er leveret af


1. Omgivelserne er altafgørende

Der, hvor du har din praksis har en stor betydning for, hvordan dine klienter vil være modtagelig for den terapi du yder. Det er derfor ikke godt at placere dig i et socialt udsat boligområde eller i en stor kontorbygning, hvor alt kan synes industrielt eller mekanisk. Dine klienter skal føle sig trygge og velkomne. Lej derfor et værelse i en villa eller brug et værelse hjemme ved dig selv. Dine klienter vil allerede på dørkarmen føle, at du tager imod dem med kyshånd.

2. En hjemlig, men professionel indretning

Når du har fundet dit lokale, så skal du overveje, hvordan du vil indrette det. Dette er ikke en guide eller en tekst, hvor du får at vide, hvad du skal. Dette er blot inspiration og tanker til refleksion. Indret gerne rummet lyst og åbent, så føler din klient sig mere fri – ubevidst. Endvidere er det en god ide at indrette rummet hjemligt med planter, puder, bløde stole med videre. Du skal dog stadig være professionel. Overvej om du skal have billeder af din børn hængende, eller din ægtefælde. Sidder du med en aggressiv klient, kan dette blive et problem og du vil få overskredet en grænse.

3. Plads til redskaber og metoder

I rummet skal du have skabe eller reoler, hvor der er plads til alle dine mapper, bøger eller andet. Måske du benytter dig af små figurer i din behandling eller har en masse papirer, som du sender med dine klienter hjem, så skal dette stå klar, så du ikke skal lede efter det. Ligeledes med alt andet du mangler til din praksis af kontorforsyning. Hav gerne pæne kurve eller kasser, hvor det står i, således klienten ikke føler at han/hun kommer ind i et bibliotek eller til en terapeut som udelukkende handler efter det han eller hun har læst i en bog. De er nemlig ikke en case fra en bog, men et menneske, der har brug for hjælp. Din hjælp.