Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Covid19: sådan har virussen påvirket det danske arbejdsmarked

Artiklen er leveret af

Covid19 kom til Danmark med lynets hast, og ingen havde forudset, hvor meget virussen ville fylde ikke kun i Danmark - men i hele verden. Covid19 har ramt danskerne på mange måder, og vi alle er påvirket af virussens omfang. Et af de tydeligste spor af virussen har sat sig på det danske arbejdsmarked. 

Inden Coronakrisen befandt dansk økonomi sig i et stærkt udgangspunkt, og vi oplevede en lav ledighed og en vækst i BNP. Og selvom det kan være med til at mindske skaderne, kan vi ikke komme uden om, at mange forskellige markeder er hårdt ramt af krisen. 

Selvom mange brancher er ramt af krisen, er der også andre brancher, som kun er ramte i mindre omfang. Det gælder mange forskellige e-handelsvirksomheder, og blandt andet handel med CBD, og andre æteriske olier. 

E-handel kommer styrket gennem krisen

Kigger man på tallene for e-handel, er de faktisk positive - for under krisen har mange flyttet deres forbrug fra butikkerne til webshops. Og derfor klarer mange e-handelsbutikker sig godt gennem krisen, og kommer sågar styrket gennem krisen. Det gælder mange af de danske webshops, men blandt andet nicheshops som handel med CBD olie er kommet styrket gennem krisen, da flere og flere ønsker at udforske nye helseprodukter til salg på nettet. 

Turisme og restauration hårdt ramt

Da det danske land lukkede ned i marts 2020, og de danske grænser lukkede i som østers, stod det klart, at turismebranchen var i alvorlig fare. Turismebranchen er naturligvis konstant afhængig af, at der kommer turister til landet, og at danskerne samtidig har mod på at rejse rundt i landet. Det samme gjaldt cafeer og restauranter - hvis ingen kunne besøge de små, lokale gadecafeer, hvordan kunne hjulene så køre rundt? 

Et andet problem med de to brancher var uvisheden - ingen kunne vide, hvornår Danmark igen åbnede op for både grænser og servicebranchen. Heldigvis ser det nu anderledes ud, og mens grænserne stadig er lukkede lidt endnu, begynder der igen at blive liv i gadecafeerne, hvor tusindvis af danskere hver dag nyder en god middag med kolde drikkevarer. 

200.000 danskere er meldt ledige 

De to brancher var så hårdt ramte, at Finans.dk allerede den 17 marts skrev, at hele 15.000 havde fået en fyreseddel på kun tre dage. Og det er ikke kun disse to brancher, der har været nødsaget til at fyre deres medarbejdere. Den første maj var ledigheden vokset til 200.000 under Covid19, hvorfor mange arbejdspladser har været nødsaget til at afskedige en stor del af deres medarbejdere af økonomiske årsager. 

Selvom den høje arbejdsløshed først og fremmest skaber stor skævhed på det danske marked, kan det også føre til personlige kriser hos de arbejdsløse danskere, der nu skal vænne sig til en helt ny situation. Stress og bekymringer fører ofte med en fyring, og dette har store konsekvenser for danskerne. Står du i denne situation kan du overveje afstressende midler som for eksempel CBD. Andre nyder godt af at dyrke motion og bevæge kroppen, så den altid er tanket på ny energi.