Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Gellack: Udfordrer konkurrenterne og sikrer flotte negle i længere tid

Artiklen er leveret af

En nyere tendens udfordrer markedet for neglelak og neglepleje og giver neglesalonerne konkurrence med hjemmekits til billige priser. Med gellack får du fordelene fra den klassiske neglelak til hjemmebrug kombineret med de holdbarhedsmæssige fordele fra neglesalonernes gelénegle.

Neglelak og gelénegle i ét

Gellacken er kommet for at blive, og den kombinerer det bedste fra to verdener: Den billige neglelak og de dyre gelénegle.

Gellacken kan bedst sammenlignes med den traditionelle neglelak. Den påføres nemlig nemt derhjemme med den velkendte lille børste, som man også kender fra neglelak, men er til forskel for den klassiske neglelak langtidsholdbar, fordi den er tilsat en smule gelé.

Med sit indhold af gelé kan gellack holde i to-tre uger uden fornyelse af lakken undervejs. Netop derfor foretrækker stadigt flere gellack frem for den klassiske neglelak, som ofte skal fornyes meget ofte, nogle gange dagligt, for at opretholde et pænt resultat der ikke fremstår afskallet.

Sammenligneligt med den klassiske neglelak

Gellacken minder om neglelakken på den måde, at den er nem at påføre, kan købes til sammenlignelige priser og nemt kan påføres med et pænt resultat uden megen øvelse. Også derfor er produktet attraktivt for mange, fordi det er let at gå til derhjemme, mens man samtidigt opnår et resultat lignende det, man kan få ved at gå i en neglesalon men til en billigere pris.

Til forskel fra den klassiske neglelak kan gellacken ikke lufttørre. Dette skyldes gellackens indhold af gelé, og derfor skal man gøre brug af en UV-lampe for at hærde lakken.

Sammenligneligt med gelénegle

Gellacken minder om det resultat du kan få med gelénegle i en neglesalon, fordi lakken er langtidsholdbar og derved ikke skaller af, styrker din egen negl og dermed er medvirkende til, at din negl ikke flosser og knækker, hvilket kan hjælpe nogen til, at få en naturlig lang negl.

Samtidigt påføres gellacken direkte på din egen negl, og dermed slipper du for den kunstige negleforlængelse, som man ofte forbinder med gelénegle. Derudover kan et startkit til gellack til hjemmebrug købes for omtrent det samme beløb, som en enkelt behandling koster i en neglesalon.

Hvad skal du bruge for at lave gellack-negle selv? 

Du skal bruge primer, en basecoat, en gellack i din foretrukne farve, en topcoat, en cleanser og en UV-lampe til at lave de populære gellack-negle.

De fleste steder der forhandler gellack sælger ovenstående i et såkaldt startkit, så du på én gang køber alle de nødvendige remedier til at komme i gang med at lave neglene selv. For eksempel er virksomheden Nailster forhandler af sådanne startkits, og de forhandler derudover gellack i et hav af forskellige farver, så du selv kan vælge, hvilket udtryk dine negle skal have.

Nailster gellack er prismæssigt sammenligneligt med en almindelig neglelak, og derfor får du altså fine negle til de samme pris som almindelig neglelak, når først du har investeret i et startkit. Priserne på startkits er sammenlignelige med priserne på en enkelt behandling hos en neglesalon, så også prismæssigt kombinerer gellack altså det bedste fra to verdener.

Pengene er på sigt hurtigt tjent ind igen sammenlignet med månedlige ture til en neglesalon, og resultatet er markant bedre en med den klassiske neglelak, og dermed sparer du altså også en del tid på at friske neglene op.

Sådan laver du neglene selv

Du renser først din negl med din primer. Dette for at fjerne neglens eget, naturlige, øverste fedtlag, så gellacken hæfter bedre til neglen og dermed holder længere. Dette gør du ved at komme lidt primer på en vatrondel og tørre alle negleoverflader af. Herefter påfører du et lag basecoat og hærder laget under UV-lampen. Basecoaten styrker neglen på den måde, at den hjælper neglen til ikke at knække, og derudover forhindrer gellacken i at misfarve neglene. Særligt ved brug af gellack i stærke farver, kan der være risiko for at dine negle tager farve fra gellacken, hvis ikke du anvender basecoat.

Ovenpå det hærdede lag basecoat påfører du 2-3 lag gellack i din foretrukne farve. Husk at hærde gellacken mellem hvert lag, og ikke blot påføre lagene ovenpå hinanden og hærde til sidst. Jo tyndere lag du påfører per omgang jo pænere et resultat.

Når du har påført gellack og har opnået et dækkende resultat, påfører du et lag topcoat. Topcoaten beskytter mod ridser og slid på gellacken og giver ekstra styrke til din negl, så du er bedre beskyttet mod, at din negl knækker og flosser. Topcoaten skal ligesom de øvrige lag hærde under UV-lampen.

Afslutningsvis fjerner du overskydende gellack med din cleanser. Din cleanser giver det sidste finish og tilføjer både lidt glans og et professionelt, afsluttet udtryk til dine negle. Du bruger din cleanser på samme måde som din primer. Tilsæt cleanser på en vatrondel og tør alle negleoverflader grundigt af.