Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Det økonomiske aspekt i SEO

Langt de fleste af os kender til SEO og bruger det på dagligbasis, man kan ikke komme uden om at skulle tænke på hvordan ens hjemmeside eller produkter rangere på Google for det er nemlig altafgørende for at få potentielle kunder ind på lige præcis din hjemmeside frem for konkurrenternes om det er B2B eller B2C sammenhæng.

Artiklen er leveret af

Dette er sponsoreret indhold fra Morningtrain, publiceret 14.10.2020.

Men hvad er så det økonomiske aspekt i SEO, hvad koster det egentligt og hvad er tidshorisonten på den investering du laver – og lad os bare starte der, det er nemlig en lang tids investering du laver hvis du vælger at optimere din SEO.

For at Google kan forsætte med at være verdens absolut største søgemaskine (Google har i øjeblikket 86% af markedet for søgemaskiner) og blive ved med at tilfredsstillende sine kunder og samtidig have de bedste og mest relevante hjemmesider inden for hver søgning til at ligge øverst. Det kræver dog noget analyse arbejde, Google skal nemlig “crawle” og indeksere din hjemmeside først, og det er blandet andet med til at gøre at de ændringer du laver i dag først kan ses om flere uger efter – det er dog ikke bare et arbejde der bliver gjort på en dag og så er den krydset af.

Det er et arbejde der kræver tid og det kræver lang tid – det er derfor tit et job som bliver outsource og med rigtig god grund, det er nemlig penge ud af vinduet kun at gøre arbejdet halvt færdigt og går fra nummer 22 til nummer 10, hvis man ikke har tiden eller kompetencerne til at føre det helt igennem. SEO giver nemlig først rigtig værdi når man kommer op i top-3 på de organiske søgninger på Google – altså dem som kommer frem efter annonceringerne på samme søgning. (Resultatet nr. 1 i Google får cirka 32% af alle klik)

Figur 1 - Her ses en typisk graf over investeringen kontra omsætning på SEO. På Y-aksen har vi kroner og på X-aksen har vi tid.

Men hvad koster SEO egentligt?

Hvis du sætter dig for at stå for din egen SEO på din hjemmeside, koster det dig ikke andet end tid – der er dog nogle programmer som kan koste penge som kan hjælpe dig, men det er ikke en nødvendighed.

Det er dog ret udbredt at man outsourcer det til et SEO bureau eller ansætter en til at kunne varetage de opgaver der følger med den del. Rent økonomisk giver en ansættelse sig selv, det er selvfølgelig på lige fod med dine andre ansatte.

Hvis man vælger at bruge et SEO bureau, kan der være stor forskel i den pris de tilbyder, der er oftest både opstarts pris og timepris – generelt plejer prisen at være forbundet med kvalitet men der kan være folk der sælger deres arbejde til overpris, hvis du som kunde ikke har noget forhold til hvad SEO kan og skal levere til prisen.

Figur 2 - Ahrefs har lavet en undersøgelse som viser timeprisen på SEO i Europa

Derfor er det vigtigt at udforske markedet og finde de bureauer du kan forhold dig til og som du føler har forståelse for hvordan din virksomhed fungere men ikke mindst kan hjælpe dig med dit problem, for der kan være mange forskellige problemstillinger i forbindelse med at optimere sin hjemmeside.