Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Hvilke aktier bliver interessante i 2021?

Artiklen er leveret af

Der er mange forskellige aspekter, der til sammen er Dette er sponsoreret indhold fra Morebanker, publiceret 15.12.2020.

Aktiemarkederne har haft et tumultarisk 2020. Der har været kæmpe op og nedture for stort set alle aktier, da pandemien ramte markederne i marts. Her var det specielt fly- og hotelbranchen, der blev ramt hård på kurserne, mens det gik mindre udover tech-aktierne. Her er det specielt Zoom, Amazon og Facebook-aktien, der har oplevet en stor fremgang i 2020. Dog med nyheden om, at både Pfizer og Moderna har effektive vaccine klar strøg aktiekurserne dog på himmelflugt, og mange aktier er nu enten på samme niveau eller højere end de var tidligere på året, før de blev ramt. Detailbranchen har dog ikke kunne mærke til verdenssituationen, og i følge Morebanker har danskerne brugt penge som aldrig før. Derfor er spørgsmålet, når flere og flere virksomheder skal fremlægge regnskab til næste år, hvordan markederne vil reagere på dem. Vi har allerede set Google, Facebook og Amazons foreløbige 2020-regnskab, men er det et generelt udtryk eller vil man kunne se de mærkbare konsekvenser i andre brancher? 

I denne artikel kigger vi på, hvilke aktier der kunne gå hen og blive interessante i 2021. For med udsigt til et lidt forandret verdensbillede i 2021, hvor det forhåbentligt bliver lidt med færre restriktioner, hvordan vil aktiemarkedet så se ud? Hvad skal man investere i, og hvad skal man holde sig fra? Læs med og bliv klogere på, hvilke aktier der bliver interessante og hvilke man skal holde sig fra til næste år.

Er Tech-bølgen slut - og kan vi leve normalt i 2021?

Den store vinder det seneste år er tech-aktierne. De mange rejserestriktioner, udgangsforbud og generel indflydelse på hverdagen i hele verden har gjort det svært for de flest at være sammen på klassisk vis. Derfor har aktier som Zoom, Apple og andre virksomheder, der tilbyder metoder til at være sammen på skudt i vejret, og specielt førstnævnte Zoom har gjort et kæmpe indtryk på investorer med deres kvantespring på det amerikanske børsmarked. Dog bliver det spændende at se frem imod 2021, hvor der måske er udsigt til at vi kan vende tilbage til en nogenlunde hverdag uden restriktioner og lignende. For er tech-bølgen død? Måske ikke, men det var i hvert fald klart, at Zoom, Facebook og andre tech-aktier fik et ordentligt hak i tuden med nyheden om en effektiv vaccine, der er klar. 

Er flybranchen færdig eller bliver det en fremtidig guldfugl?

Lige nu ser det ud til, at de flyselskaber, der klare skærene gennem krisen kommer til at blive fremtidige guldfugle. Dog skal man sørge for at vælge de rigtige selskaber, hvis man gerne vil investere i flybranchen. Norwegian er på randen af konkurs og selv mægtige KLM har meldt, at de er hårdt økonomisk presset. Trods alt ser SAS ud til at overleve trods massive fyringer, så derfor er det måske ikke et dårligt bud på en aktie, hvis man insisterer på at investere i flyselskaber. Én ting er i hvert fald helt sikker - vi er ikke færdige med at rejse, og den suværent hurtigste måde at bevæge os frem og tilbage er stadig via flyrejser, så derfor skal man passe på med at erklære branchen for døende.