Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Sådan forbedrer du din personlige økonomi

Artiklen er leveret af

Dette er sponsoreret indhold fra Omega Media, publiceret 04.01.2021.

Ønsker du at forbedre din private økonomi? Tag et kig på disse seks gode råd.

1. Få et overblik over økonomien

Ja, de fleste ved, hvor meget de tjener, og hvor meget de bruger hver måned. Hvis du ønsker bedre økonomi, skal du vide præcis, hvad der går til hver post.

Forestil dig, at du var med i Luksusfælden, og du skulle lave en lignende oversigt. Hvad går til hvad? Når du er klar over dette, vil det også være lettere at se, hvor du kan spare.

2. Brug en finansagent, når du tager et lån

Ejer du ikke en bolig og overvejer et forbrugslån eller et kreditlån? Så skal du bruge en finansagent. Her sendes ansøgningen til flere banker på samme tid, så du får det billigste forbrugslån. Du får lavere renter, end hvis du havde ansøgt om det selv.

Renteeksempel: 15,9% 100.000,- o/5 år. Omkostning 40.256,-. Tot. 140.256,-

Du bør også bruge en finansagent, hvis du allerede har stor gæld fra tidligere. I det tilfælde, kan du refinansiere lånene for at få bedre vilkår, og dermed også en bedre privatøkonomi.

Når du refinansierer, samler du al gælden hos en långiver. For at dette kan betale sig for dig, skal långiveren give dig et tilbud, der er bedre end det, du allerede har. Refinansiering kan altså give dig bedre vilkår. Desuden sendes din ansøgning til flere banker på samme tid, hvilket presser renten ned.

3. Spar penge sammen – helst i fonde

Nej, at spare penge op giver dig ikke flere penge lige nu. Det er heller ikke idéen. At spare penge op er tydeligvis noget, man gør for fremtiden.

Du tjener lidt på de penge, du har i banken. Derfor kan det være en god idé at spare pengene op i en fond. På den måde vil du kunne få et højere procentvis afkast, end du ville få på en opsparingskonto. Du kan også overveje at købe aktier.

4. Hav en buffer til krisesituationer

Husk at sætte lidt penge på en bufferkonto. Tænk på de penge, som om du ikke ejer dem. Det er godt, hvis der skulle ske noget. Store udgifter kommer, når man mindst venter det, og de kommer sjældent alene.

En lækage i badeværelset kan pludselig blive ret dyr. Bilmekanikeren finder ud af, at der er noget galt med bremserne, når han skifter lygterne.

5. Øg din indtægt

En forøgelse af din indkomst vil per definition føre til en bedre økonomi. Det er lettere sagt end gjort. Der er meget få, der kan forlange en lønstigning med det samme.

Indtægtsmulighederne kan være mange. Tag et kig på, hvad du ejer, og hvor meget tid du har. Kan du arbejde freelance om aften? En stilling som cykelbud kan øge både indkomsten og motionen i hverdagen.

Har du et sommerhus? Hvor tit bruger du sommerhuset? Hvis du ikke er der hver weekend, kan der være penge at hente på udlejning – eksempelvis med AirBnB. Det samme gælder, hvis du har en anden lejlighed – enten i Danmark eller i udlandet.

GoMore er en slags AirBnB for biler. Hvis du ikke bruger din bil så ofte, er dette en fantastisk måde at tjene nogle ekstra penge på – samtidig med at du hjælper andre, der ikke har en bil. Måske cykler eller går du til arbejde? Eller måske kunne du starte på det.

6. Sænk dit forbrug

Apropos cykel til arbejde: cyklen kan spare dig udgifter, der ellers ville gå til månedlige buskort, brændstof, parkering og afgifter. Det er klart, at det er en god idé at sænke forbruget, hvis du skal have bedre økonomi.

Her hjælper det også med overblik. Måske er der noget, du ikke vidste, du brugte så mange penge på. Med tiden kan du f.eks. spare meget ved ikke at købe kaffe på vej til arbejde eller ved at tage din mad med hjemmefra.

Det er ikke alt, du behøver at skære helt ud af hverdagen. Er der noget, du  har brug for, som du kan få billigere? Der er flere sider, hvor du kan sammenligne forskellige tjenester og udbydere. Her kan du f.eks. finde ud af, om du kan sænke dit elforbrug – hvilket er særligt vigtigt, når vinteren nærmer sig.