Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Bitcoin-værdi falder efter kinesisk udmelding

Artiklen er leveret af

Dette er sponsoret indhold fra Cryptomeister, publiceret 4. januar 2021.

I Kina har man sat en stopper for al handel med kryptovaluta, og det har resulteret i, at Bitcoin-værdien er faldet markant. Men hvad ligger bag Kinas beslutning, og hvilken konsekvens kan det få for den mest værdifulde og populære kryptovaluta?

Bitcoin var den første kryptovaluta, der så dagens lys allerede i 2009. Siden da er der sket meget, og kryptovalutaerne fylder mere og mere i dagsordenen. De har gjort et bemærkelsesværdigt indtog i den økonomiske verden og har skabt en del røre. Det er ganske forståeligt, da kryptovalutaen fungerer væsentligt anderledes end de værdier, vi er vant til.

Den decentraliserede valuta kontrolleres hverken af centralbank eller myndigheder, og det bringer både muligheder og problemer. I Danmark er der i de forgangne år en bank, der har åbnet for handel med kryptovaluta. Det kan du kan læse mere om på https://børsen.dk. I Kina vil man nu gøre op med kryptovalutaen og dens effekt på det økonomiske marked og har derfor ulovliggjort al handel med den digitale værdi.

Kina vil modarbejde kriminalitet og klimasvineri

Selvom handlen med kryptovaluta er stigende i Kina, så har man alligevel vedtaget en beslutning om at forbyde enhver overførsel af kryptovaluta. Centralbanken i Kina har udmeldt, at al handel med kryptovaluta er forbudt. Det skyldes, ifølge de kinesiske myndigheder, at kryptovalutaen blandt andet benyttes til at hvidvaske penge. Overførsler med kryptovaluta er anonyme og vanskelige at spore, hvorfor kriminelle har set deres snit til at gå under radaren.

Selvom man offentligt kan tilgå Blockchains, hvor al kryptohandel lagres, så kan man ikke uden videre finde parterne på hver side af overførslen. Kryptovalutahandlen kan altså også forbindes med bedrageri og kriminelle handlinger. Foruden selve handlen med kryptovaluta forbyder de kinesiske myndigheder mining - et udtryk for den proces, der skal til for at skabe kryptovalutaen. Den produceres af avancerede computere som kræver utrolige mængder af energi. Processen er derfor også voldsomt klimabelastende, og det er er en af mange begrundelser for den kinesiske beslutning.

Bitcoin i fald

Som følge af den kinesiske udmelding er Bitcoin-værdien faldet med seks procent. En kryptovaluta som ellers har været på himmelflugt i løbet af det seneste år. Det er ikke et under, at værdien tager et dyk efter man forbyder krypto-handel i Kina. Kina er en vigtig spiller på det økonomiske marked og ligger derfor inde med en stor magt. Bitcoin har uden sidestykke været den mest populære og værdifulde kryptovaluta, så det er derfor også en mavepuster for mange, at værdien falder markant. Hvis du vil lære mere om den allerførste kryptovaluta, kan du finde få adgang til flere informationer om Bitcoin på https://cryptomeister.com/dk/bitcoin/.

Selvom Bitcoin-værdien er faldet, er det stadig meget få danskere, der har råd til at erhverve sig en hel Bitcoin. Den aktuelle pris for en Bitcoin er nemlig 42400 dollars. Derfor køber mange små dele eller stykker af en enkelt bitcoin. Selvom et fald på seks procent ikke umiddelbart lyder af meget, så er det en hel del, da Bitcoin-værdien i løbet af 2021 stort set er firedoblet.