Direkte

Er du ny i investering? Disse ting er vigtige at vide, når du investerer i aktier

Artiklens øverste billede

Dette indhold er sponsoreret.

Investering i aktier er i løbet af de seneste år blevet ekstremt populært. Er du en af dem, der synes, at aktieinvestering kan virke uoverskueligt, er du ikke alene. Aktieverdenen er et komplekst sted, og der er mange nye ord, emner og ikke mindst metoder, som du skal lære, før du kan begå dig i aktieverdenen. Det er derfor vigtigt at sætte sig ind i tingene og formulere økonomiske mål, når du for første gang vil købe aktier. I denne artikel kan du blandt andet få et indblik i, hvad du skal overveje, når du har igangsat din investering. Hvordan forholder man sig til følelser omkring større pengesummer? Hvorfor er interessen blevet så stor? Og hvad gør man, hvis aktiemarkedet pludselig crasher?

En tendens på de sociale medier

Den stigende popularitet inden for aktieinvestering skyldes blandt andet sociale mediers udbredelse, der med tiden er blevet mange menneskers kilder til nyheder og nye trends. Hertil er der blandt andet mange influencers, der har set et marked på Youtube og derigennem fundet vejen til at formidle om investering. Ligeledes er der blevet oprettet mange nye og forskellige online grupper for erfarne investorer, men også for nye, hvor tendensen i den grad er blevet spredt.

En følge af et lukket land

Populariteten inden for aktieinvestering er derudover en følge af corona pandemien, der resulterede i Danmarks nedlukning. Grundet nedlukningen har flere danskere brugt færre penge, hvilket har resulteret i voksende formuer, hvor bankerne har trukket negative renter. Negative renter trækkes, når indholdet i banken overstiger et bestemt beløb. Dette har fået folk til at tænke i andre baner i forhold til deres formuer. Samtidig led flere større virksomheder under nedlukningen, hvilket resulterede i store prisfald på aktiemarkedet. Dette har ligeledes fået mange til at købe på bunden for at sikre et større overskud.

Sådan griber du investeringen an

Investering i aktier er en investeringsmetode, hvor du kan vælge en sikker aktie eller gruppe af aktier, som du kan indsætte dine penge i og dermed lade pengene “arbejde” for dig. Dette kan lade sig gøre, hvis du lader pengene stå over en længere periode og heraf lader pengene følge markedet og dets udsving, hvortil værdien af dine penge også kan stige.

Der findes mange forskellige muligheder for, hvordan du kan investere alt efter dit ønskede mål for din formue. Herunder kan man blandt andet investere langsigtet og ligeledes kan man investere kortsigtet.

Den langsigtede investering

Den langsigtede plan ligger primært til grund for en sikker aktie eller en større gruppe af aktier, en såkaldt forening, hvor spredningen af dine penge er stor. Denne måde henvender sig primært til personer, som kan tilsidesætte en større sum penge, de ikke har behov for de næste par år, for derefter at opbygge en god opsparing eller pension. Når det er sagt, er det vigtigt at være opmærksom på, at der altid er en risiko for at miste hele eller dele af investeringen, uanset om du investerer langsigtet eller laver hurtige handler.

Den kortsigtede investering

Ved den kortsigtede metode er spændingen en faktor, som kan få mange til at blive hængende. Her bør du som investor ofte holde nøje øje med markedet, nyheder og den aktie, option eller eksempelvis kryptovaluta, som du har sat dine penge i. Det gælder her om at stille sine penge i de selskaber, som på et tidspunkt vil vækste, da det for dig vil give plus på aktiekontoen. Dette er blot en overordnet beskrivelse af metoden, da der findes mange komplekse måder til kortsigtede handler, som kan variere meget fra handel til handel. Ved de kortsigtede handler kræves et større kendskab til investeringsverdenen generelt, især da denne type handel er mere risikofyldt.

Når markedet crasher

Det sker desværre, at hele aktiemarkedet en gang imellem falder kollektivt, og her er det rigtig godt at trække vejret og overveje, hvordan man håndterer det. Først og fremmest kan man nemt blive følelsesladet, og det er derfor vigtigt ikke at lade følelserne kontrollere situationen men derimod forholde sig logisk. Idet du kan indsætte dine penge til at følge markedet, vil du kunne sidde og følge med i, hvor meget du tjener urealiseret, men også hvor meget du kan miste. Dette er de såkaldte grønne og røde tal et symbol for, som kan variere afhængigt af verdenssituationen. Eksempelvis faldt hele aktiemarkedet markant under corona krisen, men det vil over tid bygge sig op igen.

Forhold dig i ro

Så hvis du trækker pengene ud af aktien, så snart der er et fald i aktiemarkedet, vil det resultere i et tab. Lader du dem derimod stå med troen på, at situationen ændrer sig på den lange bane, vil det oftest resultere i, at der bliver opbygget et overskud igen. Derfor kræver det altså tålmodighed og følelseskontrol at investere i aktier. Er du i tvivl om dit næste træk, kan du også få professionel hjælp til dette.

Mere som dette

Forsiden lige nu

Andre læser

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver abonnement

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.