Direkte

Køb aktier på en online handelsplatform

Artiklens øverste billede

Mange folk køber stadigvæk aktier på dyre handelsplatforme eller i deres bank. Investering handler om at maksimere sit afkast, og derfor er det bedre at købe aktier på en online aktieplatform. Her gennemgår vi, hvordan du finder den bedste aktieplatform. Desuden viser vi dig, hvor let det er at købe aktier online.

Hvis du allerede køber aktier online, kan du bruge denne artikel til at vurdere, hvordan du vælger en brugervenlig, sikker og billig handelsplatform til køb af aktier online. Du får også en række investeringstips, som du kan benytte, uanset hvor du køber aktier.

Køb aktier online på disse aktieplatforme

Du er sikkert landet på denne side, fordi du ønsker at vide, hvor det er bedst at købe aktier på nettet. Her kan vi fremhæve to fantastiske platforme.

 1. eToro – Populær handelsplatform med et stort udvalg af aktier – køb aktier til 0 kr. kurtage i dag!
 2. Capital.com – Kendt CFD-trading platform med gode analyseværktøjer.

eToro er en populær handelsplatform af flere årsager. Først og fremmest har de investeret mange penge i markedsføring, og derfor har du måske set en reklame med dem på YouTube. Det er naturligvis ikke kun deres markedsføring, som har påvirket deres gode ry. Generelt har de et stort udvalg af aktier. Køb af aktier til 0 kr. kurtage er muligt i dag hos eToro. Vi kan også fremhæve Capital.com, som er kendt for sine gode analyseværktøjer.

Foretrækker du at gå direkte efter den bedste platform til køb af aktier online, kan vi anbefale eToro, som vi allerede har været inde på. Køb aktier online hos eToro, som er vores favorit, da de ikke har kurtage, og du ejer de aktier, som du køber hos dem. Desuden fokuserer de på sikkerhed og de har fået utroligt mange positive anmeldelser på Trustpilot. Derfor er det ikke kun os, som anbefaler dem, men mere end 14.000 andre personer.

Guide: Sådan køber du aktier

Hvis du aldrig har købt aktier før online, kan det virke uoverskueligt første gang, at du køber en aktie. Men på en online handelsplatform som eToro kan du oprette en konto og købe din første aktie på bare 15 minutter.

Alt, du skal gøre, er at følge disse tre trin.

Trin 1 – Opret en konto

Start med at gå ind på eToros hjemmeside.

Nu kommer du ind på deres hjemmeside, hvor du klikker på ”Opret konto.”

Herefter vælger du et brugernavn og en adgangskode.

Nu får du adgang til din eToro konto. For at kunne købe aktier, skal vi lige have indsat nogle penge på vores konto.

Trin 2 – Indsæt penge på din konto

Du kan vælge at verificere din konto med det samme. Det skyldes EU’s hvidvaskningsregler. Du kan sagtens indsætte penge på din konto med det samme, men du skal være godkendt, før at eToro må overføre penge til dig.

For at indbetale penge skal du trykke der, hvor der står ”indbetal penge.” Du finder det i nederste venstre hjørne på både desktop og mobil.

Du kan overføre penge med et betalingskort, bankoverførsel eller PayPal. Hvis du overfører med et betalingskort, kan du nøjes med at indsætte 50$ på din konto, og så kan du være i gang med købe aktier online.

Trin 3 – Køb aktier online

For at købe aktier online kan du enten søge i søgefeltet, hvis du ved hvilken aktie du skal investere i, eller du kan gennemse hele udvalget ved at gå til kategorien «aktier».

Hvis du f.eks. vil købe Apple aktier, kan du benytte deres søgefelt til at finde aktien.

Herefter vil der stå navnet på aktien. Ved siden af aktien kan du nu klikke på ”HANDL.”

Når du har valgt, hvor mange penge du vil investere i Apple aktier, klikker du på ”Indstil ordre.”

Du kan købe aktier på eToro for bare 10$. Så alle kan komme i gang med at købe aktier. Køb af aktier online har aldrig været nemmere, end det er i dag med handelsplatforme som eToro.

Flere danskere fravælger banker til aktiehandel

Internettet har også påvirket online aktiehandel. Flere danskere fravælger bankerne af flere årsager. Først og fremmest giver internettet bedre muligheder for at finde frem til interessante aktier. Du har direkte adgang til information om aktier med online nyheder, fora og anden rådgivning. Køb aktier online har aldrig været større, end det er i dag.

På den måde skal du ikke nødvendigvis betale bankerne for den rådgivning, hvis du ikke har lyst til det. Dog kan det på den anden side argumenteres, at du netop kan betale din bankrådgiver for rådgivningen, så du ikke skal gennemføre analysen på egen hånd.

En anden årsag til, at flere danske mænd og kvinder fravælger bankerne, er handelsplatforme på nettet. Nu kan du selv købe aktier på danske og udenlandske platforme med højaktuel information om aktiekurserne. På den måde kan du muligvis nyde en bedre kurs, når du får direkte adgang til at slå hurtigt til. Som med mange andre ting handler det om at sammenligne det ene med det andet og at vælge det, som passer bedst til dig.

Køb aktier globalt

Du kan muligvis nyde fordele ved at købe aktier på internationale platforme som fx eToro, som vi allerede har været inde på. Danmark er et lille land, og mange danskere kigger mod udlandet, når de investerer i aktier. Især amerikanske aktier er populære til køb af aktier fra Danmark, hvor det altid er en god ide at tænke globalt fremfor lokalt.

Danske vs. udenlandske handelsplatforme

Mange spørger ind til, hvorvidt det er bedst at bruge danske eller udenlandske handelsplatforme. I princippet har det ikke en indflydelse, medmindre du specifikt foretrækker en dansk handelsplatform. Der er danskere, som føler sig mere trygge ved en dansk virksomhed, og det er helt fair.

Vi vil dog gerne understrege, at det ofte er bedst at bruge en anerkendt platform, uafhængigt om den er udenlandsk eller dansk. Her anbefaler vi at du benytter vores liste længere oppe til at tjekke både danske og udenlandske platforme til køb af aktier online.

5 gode råd til at komme i gang med online aktiehandel

Som lovet får du her fem gode tips til køb af aktier online, så du kan maksimere dine potentielle afkast.

 • Læg et budget til køb af aktier: Regel nummer et er, at du altid bør lægge et budget for dine investeringer. På den måde kan du regne ud hvor mange penge du har til at investere.
 • Køb aktier i forskellige selskaber: Sats ikke alle dine penge på en hest. Det er bedst, at du vælger at købe aktier i flere forskellige selskaber.
 • Fokuser på et marked du har interesse i: Det anbefales at fokusere på aktier i en sektor, som du er interesseret i. Hvis du fx går op i bæredygtighed, kan du fokusere på bæredygtige virksomheder. Er du mest til sport, kan du overveje fodboldklubber osv.
 • Internettet er din ven: Brug internettet som din ven til køb af aktier online. Du kan blandt andet aktivere notifikationer på Google til at give dig besked, når der kommer nyheder om den virksomhed, som du allerede har investeret i, eller som du overvejer at investere i.
 • Tænk langsigtet: Sidst, men ikke mindst, er det vigtigt at tænke langsigtet. Aktieinvestering er sjældent øjeblikkelig, og typisk skal du vente 5-10 år, før du kan høste gode frugter af investeringen. Derfor handler det om at være tålmodig.

Forskellige typer af aktier

Der er tusindvis af aktier, og for at gøre det nemmere at adskille dem, er de grupperet i forskellige kategorier. På den måde kan du købe aktier inden for en kategori, som du bedst kan lide.

Her ser du forskellige typer af aktier. Det er nogle af de aktiekategorier, som vi finder spændende, og du kan købe disse aktier online.

 • Grønne aktier - Repræsenterer virksomheder, der opererer inden for vedvarende energi. Herhjemme kender vi alle Vestas.
 • Teknologiaktier - Alle børsnoterede virksomheder, der opererer inden for teknologi, såsom IT og internet, mobiltelefoni og salg af teknologiske enheder, er kategoriseret som teknologiaktier. Telenor, Apple og Amazon er eksempler.
 • Volatile aktier - Er aktier, hvor kursen svinger meget i værdi inden for kortere tidsperioder.
 • Defensive aktier - Er aktier, der kan vise en stabil og stabil vækst over længere tid. F.eks. Coca Cola.
 • Farmaceutiske aktier - Er virksomheder, der opererer i sundhedssektoren.
 • Gaming aktier - omfatter virksomheder inden for udvikling og salg af spil og spillekonsoller. For eksempel Activison Blizzard og EA.
 • Cannabisaktier - Er virksomheder involveret i salg og/eller produktion af medicinsk cannabis.

Hvordan vælger man, hvilke aktier der skal købes?

Der er flere ting, du bør tage højde for, når du vælger aktier. Både i forhold til hvilke mål du har, og hvilken strategi du skal bruge. Hvis du vil tjene penge på kort sigt ved aktivt at spekulere i kursbevægelser, er det bedre at vælge volatile aktier med hyppigere udsving, end defensive aktier, hvor kursen normalt svinger meget lidt. Køb aktier med omhu og følg altid en strategi.

Foretrækker du en sikker og stabil investering, eller køber du aktier til begyndere, er defensive aktier naturligvis et bedre valg. Derudover skal du overveje, hvilken sektor du har mest tiltro til.

Hvis det er den ”grønne virksomhed,” du har mest tiltro til i fremtiden, er det sådanne aktier du skal købe. I sidste ende handler det om at vælge aktier, du tror vil give dig et sundt afkast baseret på dine mål og din strategi.

Mere som dette

Forsiden lige nu

Andre læser

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver abonnement

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.