Direkte

Pas godt på dig selv og dine medarbejdere – dit syn på arbejdet

Artiklens øverste billede

I dag består meget af vores dagligdag foran en skærm både på arbejdet og i fritiden. Vi bruger skærme hver dag lige fra computerskærmen på kontoret til vores mobiltelefoner, tablets og fjernsyn i hjemmet. Det store skærmforbrug i en hverdag, der bliver mere og mere digital, kan blive anstrengende over tid for dit syn. Derfor kan du skabe de bedste arbejdsforhold for dig og dine medarbejdere ved at have fokus på jeres syn.

Vær opmærksom på symptomerne

Oplever du eller dine medarbejdere problemer med synet i løbet af arbejdsdagen, kan det være en god idé at få foretaget en gratis synstest. Er du usikker på, om en synstest er nødvendig, er der en række symptomer, du kan være opmærksom på:

1. Hovedpine og smerter i skuldre og nakke

Et almindeligt symptom på, at dit syn bliver udfordret efter længere tids skærmarbejde, er hovedpine. Det hører ofte sammen med dårlige arbejdsstillinger i kombination med et langtidsfokus på computerskærmen i løbet af dagen. Det kan også føre til vedvarende smerter i nakke og skuldre.


2. Trætte, anstrengte eller tørre øjne.

Efter en lang dag foran skærmen kan dine øjne blive trætte og anstrengte, og du kan derfor opleve at få et sløret syn og have svært ved at stille skarpt på skærmen.


3. Irritation i øjnene i løbet af arbejdsdagen

Det er hårdt for øjnene at stille skarpt på en computerskærm på nært hold en hel dag. Det kan lede til en stikkende fornemmelse i øjnene.

Oplever du flere af disse symptomer, kan du blive klogere på dit syn med en gratis synstest hos din lokale Nyt Syn optiker. Efterfølgende kan en mere grundig synsprøve være nødvendig for at finde den bedste løsning for dig.

Det er helt normalt at have brug for skærmbriller

Et stort dagligt skærmforbrug kan give udfordringer og gener på arbejdet og kan gøre det svært for dine øjne at stille skarpt. Her kan skærmbriller være en god løsning. Men måske tænker du, hvad er skærmbriller, og er det noget for mig? Med briller specielt egnet til skærmarbejde kan du opnå et optimalt og skarpt syn, når du arbejder koncentreret ved computeren i længere tid ad gangen. Skærmbriller er specielle, fordi brillens styrke og glas er særlig tilpasset til skærmarbejde. Styrken i skærmbriller hjælper dig ved at korrigere dit syn, så øjnene bliver aflastet. Samtidig kan du få et filter i brilleglasset, som sorterer kunstigt blåt lys fra. Det blå blys fra computerskærme kan nogle opleve som generende efter lang tids brug. Med skærmbriller og et filter mod blåt lys skal du anstrenge dig mindre foran skærmen. På den måde kan du undgå hovedpine, smerter i øjnene og andre gener, som ofte opstår efter lang tid foran computeren, og i stedet komme igennem arbejdsdagen på en behagelig måde.

Skærmbriller er for alle

De fleste kan have svært ved tanken om pludselig at skulle bruge briller, da det er uvant og ændrer ens udseende. Men skærmbriller kan sagtens være smarte. Det er nemlig muligt at få skærmbriller, der både giver dig et bedre syn, men som også er tilpasset din personlige stil.

Tag dine medarbejdere og kollegaer med til jeres lokale Nyt Syn optiker til et uforpligtende tilbud og få jeres syn testet. Det er en hurtig og nem test, der vil kunne gavne dine ansatte og det generelle arbejdsmiljø.


Nyt Syn er en dansk frivillig optikerkæde med 66 butikker fordelt over hele landet. Nyt Syn har etableret et tæt partnerskab med den internationale glasleverandør ZEISS. Nyt Syn har skabt et brand, der står for faglighed, passion og høj kvalitet. Læs mere her: www.nytsyn.dk


Mere som dette

Forsiden lige nu

Andre læser

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver abonnement

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.