Direkte

Systematisering af e-mail marketing skaber eksplosiv vækst

Marketing via e-mail er langt fra et nyt fænomen, men det er et effektivt værktøj. Med systematisering af afsendelse af e-mails på baggrund af forventet købsadfærd og flow kan virksomheder vækste. Det giver nemlig målrettet marketing på det rette tidspunkt til de rette personer.

Gjort rigtigt, giver den direkte og personificerede markedsføring øget vækst, mere salg, en større konverteringsrate og et større gensalg til kunder, der vender tilbage. Samtidig vil det spare annoncekroner til eksponering af virksomheden.

Vækst på 335 procent

En af de virksomheder, der har specialiseret sig i at lave målrettede strategier og handleplaner for e-mail marketing for deres kunder, er e-mail marketingbureauet Poetype. Poetype, ved direktør Oliver Seiffert, eksekverer på baggrund af deres udfærdigede strategier og handleplaner ved hjælp af blandt andet e-mail automation kampagner. Disse kampagner sikrer en kontinuerlig afsendelse af mails med minimal indsats for at øge afkastet.

Hos Poetype har man bl.a. hjulpet e-commerce virksomheden ALLBUY, der sælger møbler og design til hjemmet, med at lave en ny, innovativ og fremtidssikret strategi for e-mail marketing. Som resultat er omsætningen på e-mail marketing vækstet med 335 procent i løbet af otte måneder hos ALLBUY.

Herudover har virksomheden AALBUY oplevet en stigning i konverteringsraten på tværs af webshoppen på 16 procent samt en 35 procent højere genkøbsrate fra eksisterende kunder.

”Jeg vil anbefale Poetypes produkt til alle virksomheder, der ønsker en helhedsløsning for håndtering og opbyggning af et struktureret e-mail marketing setup”, siger Bjørn Gram, der er Project Manager hos ALLBUY.

Hemmeligheden ligger i flowet

Ifølge Oliver Seiffert, direktør i Poetype, skyldes den enorme vækst, der er tydelig i resultatet via e-mail marketing, et samspil mellem datadrevne og værdiskabede tilgange og brug af automation. Automation bruges kort fortalt til at automatisere arbejdsgange. Det kan f.eks. være de gentagne arbejdsgange, der ligger i e-mail marketing.

Når automatiseringen er på plads, knyttes funktionen op på udvalgte parametre, som skaber netop det flow, kunden ønsker sig. Foruden at skabe flowet og opsætningen excellerer Poetype ligeledes i udfærdigelsen af content til flowet.

Viden om kunden giver mersalg

For at kunne lave de rette automationer og flows skal en virksomhed have viden i form af data om sine kunder. I eksemplet fra ALLBUY har man sammenkoblet webshoppens eget købssystem, Shopify, med e-mail systemet Klaviyo. På den måde bliver ordredata, produktkataloger og kunder synkroniseret i realtid. Det giver virksomheden mulighed for at lave personlige kampagnemails, nyhedsbreve eller andet på baggrund af den enkelte kundes adfærd.

De indsamlede datapunkter fra samkøringen af de to systemer kan derudover bruges til at lave nye flows til markedsføringen.

”Et godt eksempel er, at vi med god succes har lavet en automation på baggrund af Klaviyo’s ”next predicted purchase date”, hvor Klaviyo’s AI beregner, hvornår en kunde er mest tilbøjelig til at lave det næste køb”, forklarer Oliver Seiffert fra Poetype.

Timing er alt i e-mail marketing

Den rette eksponering på det rette tidspunkt er alfa og omega i e-mail marketing.

For at sende indholdet ud på rette tid, kan automation med fokus på segment og kundeadfærd samt en proaktiv anvendelse af de indsamlede data være en enorm hjælp i f.eks. webshops. Her kan e-mail marketing kan personliggøres og sendes direkte til de kunder, hvor det er mest relevant – og når det er mest relevant.

Så i en tid hvor konkurrencen skærpes og markedsdynamikken ændrer sig gælder det om at benytte de marketingskanaler, som giver det største afkast og her er e-mail marketing et godt bud – når man får hjælp af professionelle all-in-one aktører som Poetype.

Mere som dette

Forsiden lige nu

Andre læser

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver abonnement

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.