Direkte

Sådan kan du forbedre dine lederevner og navigere i forandringer

Artiklens øverste billede

Mange tidligt, succesfulde ledere stoppes pludseligt af en usynlig mur, fordi de ikke har udviklet sig personligt og lederskabsmæssigt.

Samtidig oplever rigtig mange ledere, at de på et tidspunkt i karrieren føler sig usikre, stressede og mistrives. De føler sig ikke gode nok, er bange for at svigte og miste deres job eller ikke komme videre karrieremæssigt. De står et sted, hvor de bestræber sig på at gøre alt i håbet om ’at være god nok’ - samtidig med at der er noget, de er bange for, som får dem til at holde sig tilbage.

Midt i denne kraftanstrengelse bliver de typisk mindre produktive … og det er en selvforstærkende negativ spiral. De udvikler sig ikke personligt og lederskabsmæssigt på niveau med deres faglige kompetencer. Det resulterer ofte i, at de stoppes karrieremæssigt. Ifølge Gallup fungerer knap 85% af alle medarbejdere derfor under deres niveau.

Genfind gnisten og opnå gennemslagskraft


Når du ikke er tro mod dig selv, men bliver bange, stædig, kontrollerende og handler irrationelt eller udelukkende følger andre og gør, hvad de ønsker, mister du til sidst dig selv. Du kan ikke føle noget. Du ved ikke, hvad der er rigtigt og forkert, bliver stresset, demotiveret og udbrændt.

For at komme tilbage på sporet, så du kan udvikle dig karriere- og ledermæssigt, skal du finde ind til dit indre ståsted, lære dig selv at kende i forskellige situationer og blive bevidst om, hvordan du virker på andre. På den måde kan du langt bedre stå fast i din egen kerne med din vision, mission og værdier. Så kan du med ro og overskud udfolde dine evner og træde i karakter - og samtidig tilpasse din rolle i forhold til forandringer i omgivelserne.

6 kritiske lederevner du bør have fokus på

Executive coach Birgitte Thorup, der har været mentor for over 10.000 medarbejdere og ledere op til C-level, peger på seks kritiske elementer, du som leder løbende skal udvikle for at udfolde dine evner, trives og opnå succes - trods stigende pres og usikkerhed med kriser, kontinuerte forandringer, nyt job og karriereskift.


  • Der skal være overensstemmelse mellem din, din rolles og teams vision og værdier.
  • Du skal studere dit (nye) ansvarsområde, så du kan tale om det i søvne. (Det er det letteste for de fleste).
  • Du skal udvikle din mentale ro og styrke, så du bliver skarpere og bedre til at træffe beslutninger og skabe en produktiv kultur. Det vil gøre dig bedre til at overvinde tvivl, konfrontere bekymringer og lære af fejl. Du vil også blive bedre til at vurdere fakta eller nye ideer, analysere en situationen og finde nye løsninger. Det er den vigtigste lederskabskompetence ifølge Harvard Business Review.
  • Du skal være psykologisk og følelsesmæssig parat: Det betyder, at du skal lære dig selv og dine fejl grundigt at kende, så du ved, hvordan du virker på andre hver dag og i forskellige situationer. På den måde kan du lære at balancere din energi og ændre vaner, adfærd, kommunikation og handlinger – og få dit team med. Det er den næstvigtigste lederskabskompetence ifølge Harvard Business Review.
  • Du skal lære andre mennesker at kende og forstå så godt, at du kan få dem til at vokse.
  • Jo større selvværd og selvtillid og jo mere autentisk, konsistent i ord og handling samt venlig og opmærksom du er over for mennesker, desto større troværdighed og gennemslagskraft opnår du.

Executive coaching er vejen frem

Foregangsbillederne er de ledere, der formår at få teamet til at samarbejde succesfuldt mod fælles mål og vision, løbende tilpasse sig forandringer, kundebehov m.v. i omgivelserne og overvinde de kriser og bump på vejen, som altid vil opstå.

Mange tror, at de kan lære disse 6 lederevner på lederkurser. Men ifølge en undersøgelse i Harvard Business Review opnår man sjældent den ønskede effekt. Årsagen er, at man som leder ikke kan sig selv udefra, sine blinde spots, og hvordan man virker på andre. Derfor har de fleste ledere behov for at supplere med en ekstern professionel coach og sparringspartner. Gennem Executive Coaching med Birgitte Thorup kan du blive endnu stærkere på disse områder, og forbedre dine lederevner.

Mere som dette

Forsiden lige nu

Andre læser

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver abonnement

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.