Direkte

Hvordan kan kapitalforhøjelse være en fordel for virksomheden?

Artiklens øverste billede

Dette indhold er sponsoreret

En virksomhed kan gøre brug af kapitalforhøjelse, hvis man ønsker at investere i nye aktiviteter eller udvikle nye produkter eller serviceydelser og derved øge omsætningen. Det er altså en måde at øge sin kapital på, så der er økonomi til at videreudvikle sine produkter, services eller brand.

Er du interesseret i at øge dit selskabs kapitalgrundlag? Sådan foregår kontant kapitalforhøjelse, som for mange virksomheder kan være en fordel. Læs med i denne artikel, og bliv klogere på, hvordan en kapitalforhøjelse kan være en fordel for netop dit selskab.

Hvad er en kontant kapitalforhøjelse?

En kontant kapitalforhøjelse er, når der sker en forøgelse af selskabets kapitalgrundlag. Dette kan ske på to måder, enten ved at der indskydes flere penge i selskabet, eller ved at gælden bliver forøget. Kapitalforhøjelsen øger altså den samlede kapital i selskabet, og dette har en positiv effekt på egenkapitalen.

Mere konkret kan en kapitalforhøjelse ske ved, at investorer får andel i virksomheden gennem en indbetaling, som led i en omstrukturering eller ved at udstykke anparter til eksempelvis medarbejderaktier. Altså forøges selskabskapitalen gennem tilførsler til virksomheden.

Hvilke fordele er der ved kapitalforhøjelse?

Der kan være flere fordele ved en kapitalforhøjelse, og disse fordele kan variere fra selskab til selskab. En af disse fordele er, at virksomheden ikke skal betale renter på lånte midler, og dermed kan have flere penge til at investere i for eksempel produktion og markedsføring. Yderligere kan det give virksomheden mulighed for at få bedre vilkår hos bankerne, da de typisk ser positivt på virksomheder, der formår at rejse kapital på denne måde. Endelig kan det give en positiv effekt på selskabets image og dermed øge interessen fra investorer og potentielle partnere.

Kapitalforhøjelse kan også være en fordel, hvis virksomhedens aktiver er vurderet til mere end det reelle beløb, da dette vil øge egenkapitalen. Endelig kan kapitalforhøjelse medføre en stigning i aktiekursen, hvilket vil øge virksomhedens markedsværdi.

Hvordan udføres en kapitalforhøjelse?

Der er flere måder, hvorpå man kan udføre en kapitalforhøjelse. Først og fremmest skal man beslutte sig for, hvor pengene skal komme fra, og det vil kræve nogle aftaler inden for virksomhedens selskabsejere og eventuelt med eksterne partnere, der vil investere i virksomheden.

Når det kommer til dokumentationen af kapitalforhøjelsen, findes der skabeloner til dette formål, blandt andet hos LegalHero. Her sikres det, at kapitalforhøjelsen er lovmæssigt korrekt udført, og man kan desuden tilkøbe juridisk assistance. For at kunne tegne en kapitalforhøjelse, er der nogle ting der skal være på plads.

Beslutningen om kapitalforhøjelse skal træffes på en ekstraordinær generalforsamling, hvor alle selskabets ejere skal være til stede, og hvor kapitalforhøjelsen er det eneste punkt på dagsordenen. Derudover skal der være en enstemmig godkendelse, hvor alle parter altså siger god for beslutningen oom kapitalforhøjelsen. Når dette er gjort, kan man udfylde dokumentationen, og kapitalforhøjelsen vil stå ved magt.

Kapitalforhøjelse kan være en fordel for virksomheden, da det øger dens evne til at investere i nye aktiviteter, udvikle eksisterende aktiviteter og forbedre sin konkurrenceevne. Læs mere om dette hos LegalHero, der kan hjælpe dig med at udarbejde din kapitalforhøjelse.

Mere som dette

Forsiden lige nu

Andre læser

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver abonnement

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.