Energi Danmark

Ændringer i elmarkedet kan ramme virksomhederne på bundlinjen

Energimarkedet er i hastig udvikling. Grønne initiativer vinder frem, og det stiller krav til danske virksomheders fremtidige elforbrug.

Artiklens øverste billede

Regeringen har med sin målsætning om en CO2-reduktion på 70% i 2030, én af de mest ambitiøse klimamålsætninger i verden.

Den ambition vil uden tvivl stille krav til både private og virksomheder om at ændre vaner, investere bæredygtigt og komme med innovative, grønne løsninger.

Det gælder ikke mindst elmarkedet, hvor grøn energi spiller en stadig større rolle. Inden for 10 år vil vedvarende energi dække mellem 50 og 100% af energiforbruget i mange europæiske lande.

Derfor er det vigtigt, at virksomhederne allerede nu forbereder sig på forandringerne – ellers kan det på sigt ramme dem på bundlinjen.

Det behøver heldigvis ikke at se så sort ud. Vedvarende energiformer er et stort fokusområde hos elhandelsselskab Energi Danmark, der udbyder energiløsninger inden for vedvarende energi til erhvervskunder.

“Den grønne omstilling er ikke noget, der sker i fremtiden. Den er her allerede,” siger Viggo Aavang, salgschef i Energi Danmark. Han fortsætter: “Fremtidens elmarked kommer til at stille større krav til danske virksomheder, der i højere grad skal bidrage til den grønne omstilling.”

Omstillingen vil kræve en ændring i vores måde at bruge og tænke energi på, og det giver virksomheder helt nye muligheder for at gavne både bundlinje og bæredygtighed.

Bæredygtighed uden meromkostning: Vend forandringen til din fordel

“Udviklingen inden for vindmøller og solceller har åbnet nye muligheder for aktiv deltagelse i den grønne omstilling. I dag er teknologien så udviklet, at det kan betale sig selv at skabe grøn energi,” siger Viggo Aavang. 

Udover at en investering kan bidrage til CO-neutralitet og give reel værdi til din virksomheds CSR-regnskab, så kan det ligeledes være den strategiske vej til stabile, lave energiomkostninger de næste mange år.

Det står efterhånden klart, at en elaftale ikke længere kun handler om pris – i fremtiden skal virksomheder også forholde sig til bæredygtighed og den grønne omstilling.

Den grønne omstilling er i fuld gang – og vi har alle et ansvar for at gøre vores forbrug så bæredygtigt som muligt. Vedvarende energi giver udfordringer i elsystemet, men det giver også nye muligheder for at bidrage aktivt til den grønne omstilling for dig som elkunde.

Ved at justere elforbruget i perioder med spidsbelastning i elnettet leverer I fleksibilitet til et bæredygtigt energisystem. Den gode nyhed er, at du samtidig kan opnå ekstra indtjening på din fleksibilitet.

Forbered virksomheden på fremtidens elmarked

Sandsynligheden for, at det i fremtiden bliver et krav for elmarkedet at virksomheder skal bidrage aktivt til den grønne omstilling, er stor.

“Det er helt sikkert en fordel allerede nu at forholde sig til nye energimuligheder. Selvom jeres nuværende elaftale måske først udløber om tre år, så er der mange ting, I allerede nu kan gøre for at forberede jer på et nyt setup med nye, skærpede krav Måske kan virksomhedens investering i produktionsenheder udnytte fleksibilitetsbehovet i elmarkedet” udtaler Viggo Aavang, salgschef i Energi Danmark.

Hos Energi Danmark anbefaler de, at danske virksomheder starter så tidligt som muligt med at afsondre elmarkedet og sætte sig ind i mulighederne.

“På den måde kan I minimere risikoen for at blive fastlåst i en elaftale, som ikke lever op til de krav, der stilles til fremtidens elforbrug.”

Læs mere om, hvordan din virksomhed kan bidrage til den grønne omstilling og samtidig mærke det positivt på bundlinjen.

Hov, det her indhold benytter cookies

På denne plads ville vi rigtig gerne have vist dig indholdet, men det kan vi desværre ikke, da du har fravalgt cookies. Vil du se indholdet skal du acceptere Marketing og Statistik, det gør du her: opdater dit samtykke.

Forsiden lige nu

Andre læser

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver abonnement

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.