Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Virksomheder vinder på at outsource bogholderiet

Især virksomheder i vækst eller med en internationale kundekreds kan have udfordringer med at styre debitorerne effektivt. Mange virksomheder vælger at alliere sig med en professionel samarbejdspartner – og det sætter et positivt aftryk på bundlinjen.

Ved at lægge sin debitoradministration hos en ekstern samarbejdspartner, gør virksomheder en fast omkostning variabel. Det giver økonomisk gevinst og flere andre fordele.
Foto: Colourbox
Artiklen er leveret af

Der kan være en betydelig besparelse at hente ved at outsource sin debitorhåndtering til en ekstern samarbejdspartner.

”Ved at outsource debitoradministrationen bliver en fast omkostning gjort variabel. Det er især en fordel for virksomheder, hvor antallet af fakturaer varierer i løbet af året. Hos os betaler virksomheden for det, den har brug for, og samtidig er den mindre sårbar i forhold til sygdom og ferier,” forklarer Lone Plagborg, der er CRM-chef hos Midt Factoring A/S.

Selvom en virksomhed vælger at outsource debitorhåndteringen, bevarer den det fulde overblik. Midt Factoring A/S har nemlig fuld integration med næsten alle økonomisystemer og et onlinesystem, som sørger for, at virksomheden altid har et fuldt og opdateret overblik over alle aktiviteter.

Stabil og personlig kontakt

Det kræver selvfølgelig en vis mængde fakturaer, før virksomheder har fordel af at lægge bogholderiet ud til en ekstern samarbejdspartner. Hos Midt Factoring A/S har virksomhederne typisk er omsætningen på over 10 mio. kr. og mindst 10-20 faste kunder.

Der findes flere forskellige modeller for debitorhåndtering. Midt Factoring A/S kan enten stå for alt – fra distribution af fakturaer og bogføring af betalinger til håndtering af opfølgningsprocedurer og inkasso. Det er også muligt selv at stå for distributionen og få hjælp til resten.

”Ligesom man internt vil have en fast bogholder at tale med, har man hos os en fast kontaktperson. Men hvis der er ferie eller sygdom, er vi et stort medarbejderteam, som kan hjælpe. På den måde får man både den stabile, personlige kontakt og et stort sikkerhedsnet,” siger Lone Plagborg, som sammen med sit team af medarbejdere fungerer som mellemled mellem virksomheden og dens kunder.

”Den rolle er vi meget bevidste om, og vi agerer altid professionelt, hvis der opstår udfordringer undervejs, for eksempel reklamation eller ubetalte fakturaer,” siger hun.

Sikker risikodækning

Ud over at sørge for opfølgningsprocedurerne i tilfælde af, at kunder har svært ved at betale deres faktura, tilbyder Midt Factoring A/S også en risikodækningsaftale, som sikrer virksomheden, hvis en kunde slet ikke kan betale. Men denne form for risikodækning dækker kun, hvis restancer og præmier er indberettet korrekt og rettidigt.

”Det kan nemt smutte i en travl virksomhed, hvor hver medarbejder måske har flere kasketter på. Når vi står for administrationen, har vi faste procedurer og sørger for alt omkring indberetningen, så virksomheden kan have fuld tillid til, at risikodækningen gælder, hvis der bliver brug for den,” siger CRM-chefen.

Internationale fordele

For virksomheder med kunder uden for Danmark har Midt Factoring A/S konti i en lang række lande, hvor kunderne kan betale i deres lokale valuta og spare omkostninger til bankoverførsler på tværs af landegrænser.

”Desuden har vi kollegaer som til sammen taler omkring 10 forskellige sprog. Hvis der er behov for at følge op på en faktura, kan vi i mange tilfælde gøre det på kundens modersmål og dermed undgå dyre og tidskrævende misforståelser,” fortæller Lone Plagborg.

En af de virksomheder, der gør brug af det, er CNS Group A/S, som er en af Skandinaviens største tekstil- og modevirksomheder med forhandlere i hele Europa – fra Portugal til Grønland.

”Vi kan mærke, at Midt Factoring A/S har branchekendskab og -forståelse, og debitormæssigt agerer de forskelligt på de enkelte markeder. Det gør os meget trygge i forhold til, at de beskytter vores tilgodehavende og samtidig giver vores kunder en professionel betjening,” siger CNS Groups administrationschef Henning Nissen.

Nemmere vej til nye markeder

Den internationale erfaring er også en fordel, når virksomheder vil ind på nye markeder.

”Det kan være ressourcekrævende for en virksomhed at gå ind på et nyt marked – både i forhold til produktion og administration. Vi har både erfaringen og setuppet, der sikrer, at administration og bogholderi kører problemfrit fra starten. Samtidig kan virksomheden indtage det nye marked med en samarbejdspartner, den i forvejen kender og har tillid til,” siger Lone Plagborg, som alt efter virksomhedens behov og ønsker kan skræddersy den løsning, der passer allerbedst.