Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Healthcare M&A-markedet er all time high

Rådgiverfirma fokuserer på healthcare og udvikler nyt værktøj til avanceret værdiansættelse i et marked, der er stort og stigende.

Anders Eriknauer / Fie Astrup / Alexander Søderquist. Foto: PR
Artiklen er leveret af

Dette er sponsoreret indhold fra Nordic M&A

Det globale healthcaremarked anslås at have en værdi på 11.000 milliarder USD med 7-9% årlig vækst. Derudover har healthcaremarkedet i de seneste år outperformet det generelle marked, målt ved SP 500 index. I Nordic M&A, som rådgiver ved salg af virksomheder, er det tydeligt at interessen for healthcare-virksomheder, er stigende.

Der bliver investeret voldsomt i healthcare-markedet i disse år, og den store investeringslyst driver priserne på virksomheder opad og vi ser meget høje multipler - Healthcare-markedet er et sweet spot i disse år,

Anders W. Eriknauer, Managing Partner i Nordic M&A.

Ifølge Fie Astrup, der er leder af Nordic M&A’s healthcare afdeling, skyldes markedsvæksten tre overordnede faktorer: 1. den stigende verdensbefolkning, 2. vi lever længere, 3. flere får adgang til sundhedsydelser. Samtidig har vi en global fedmepandemi, som betyder, at flere udvikler diabetes og andre følgesygdomme. Vi udvikler også nye behandlinger, og målgruppen for disse behandlinger vokser. Dertil kommer en digitalisering af sundhedssektoren, og udvikling af nye løsninger til at bygge et smartere sundhedsvæsen. I Norden har vi været i front med digitale løsninger til at sikre et smartere sundhedsvæsen ved hjælp af apps, tele-konsultationer og deling af information med borgeren. De udenlandske investorer er klar over, hvor langt fremme Skandinavien er med digitale løsninger indenfor sundhedssektoren. To konkrete eksempler, hvor Nordic M&A oplevede stor interesse fra udenlandske investorer, var ved salget af Dansk Medicinsk Data Distribution (DMDD) og Daintel til henholdsvis SYNLAB og Cambio, som begge er store globale virksomheder. Begge virksomheders teknologi er nu kommet i brug uden for landets grænser. Det er succeshistorier og et tegn på, at Danmark er langt fremme inden for digitale løsninger til sundhedssektoren.

Medicinsk ekspertise nødvendig

I de seneste år er der kommet specialiserede fonde, der kun fokuserer på healthcare. Fondene har oprustet med medicinsk viden. Det er en af årsagerne til, at Nordic M&A valgte at lave en specialiseret healthcareafdeling i 2017, og ansætte Fie Astrup, som er læge, dr.med og MBA. Derudover har Nordic M&A Jan Leschly som senior advisor. Jan er en af de mest succesfulde danske erhverspersoner udenfor landets grænser. Jan er sammen med 5 anerkendte professorer med til at bidrage til en bred medicinsk kompetence i Nordic M&A.

Fakta:

Nordic M&A er en af Danmarks førende af M&A-rådgivere. Udover healthcare fokuserer

Nordic M&A på IT & Technology, Business- and financial services, samt vækst og transition.

Typisk rådgiver Nordic M&A ejerledere, private equity eller større virksomheder. Derudover laver Nordic M&A værdiansættelser og expert opinions, herunder til biotek og pharma-industrien i forbindelse med kapitalrejsninger.

»Det er vigtigt for os at have medicinske kompetencer om bord, så vi fuldt ud forstår den investeringscase vi præsenteres for, og som vi skal videreformidle til internationale investorer,« siger Anders W. Eriknauer.

Eksperter i vædiansættelse indenfor pharma og biotek

Det er komplekst at værdiansætte ny medicin under udvikling. Mange faktorer spiller ind, såsom sandsynlighed for succes, udviklingsstadie, forventet salg, udgifter til udvikling og meget mere. Nordic M&A har oplevet et behov fra pharma og biotekindustrien for at få en ekspertvurdering af deres selskabs værdi, og de specifikke molekyler, altså en ny medicin, de enkelte virksomheder har.

»Virksomhederne skal ofte rejse penge til den kliniske udvikling og i den forbindelse har de brug for en professionel værdiansættelse«, siger Fie Astrup.

»Derfor har vi udviklet et særligt nyt værktøj til værdiansættelse inden for biotek og pharma-industrien.«