UBS
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Store konsekvenser for investorer

Demografi og teknologi medfører massive ændringer for os alle i de kommende årtier. Uddannelse, sundhedspleje og forbrugerpræferencer bliver endnu mere digitale, lyder det i rapport. Samtidig kommer bæredygtighed endnu mere i fokus. Sådan kan du forberede din portefølje på fremtiden.

UBS UBS UBS UBS
Artiklen er leveret af

Verden er under hastig forandring.

Over de kommende årtier står verden over for omvæltninger, der ikke bare får betydning for den måde, vi lever på, men også for den måde investorerne skal agere på.

To helt afgørende trends trænger sig på.

Frem mod 2050 vil antallet af mennesker på kloden vokse markant og nærme sig 10 mia. ifølge FN Samtidig vil befolkningens gennemsnitsalder stige som en konsekvens af, at der fødes færre børn, og vi lever længere. I 2050 forventes antallet af mennesker over 65 år at udgøre omtrent 1/6 af verdens befolkning mod blot 1/11 i dag.

Vi bliver altså mange flere og meget ældre, og det kommer til at ske sideløbende med den teknologiske udvikling.

Teknologi giver nye muligheder

Den såkaldt fjerde industrielle revolution buldrer afsted og kommer med en gennemgribende automatisering af produktionen, brug af kunstig intelligens (AI), it i alting (IoT) og cloud-teknologier, der sikrer, at al data tilgås fra centrale lagre, og meget mere.

Hvis man kan forstå at udnytte de mange nye teknologier, så vil det gøre os i stand til at gøre langt mere for meget mindre.

Et godt eksempel på det finder vi i det amerikanske sundhedsvæsen, hvor teknologien menes at kunne hjælpe med at øge effektiviteten inden for lægevidenskaben og dermed potentielt reducere sundhedsbudgettet med de anslåede 25 pct., som går til spilde hvert år.

Læg dertil, at bæredygtighed er og fortsat vil være en megatrend, der vil brede sig til hele kloden og sætte et grønt aftryk i alle egne over de kommende årtier.

Covid-19 sætter turbo på udviklingen

Som global formueforvalter overvåger schweiziske UBS nøje, hvordan megatrends inden for demografi og den teknologidrevne fjerde industrielle revolution vil påvirke dig og din formue.

I rapporten “Future of humans” sætter UBS ord på, hvordan forvalterens investeringseksperter mener, at de forskellige megatrends kommer til at påvirke verden og ikke mindst investorernes muligheder.

Her er man ikke i tvivl om, at vi vil se de største opbrud inden for uddannelse, sundhedspleje og forbrugerpræferencer, og disse vil medføre nye investeringsmuligheder.

Det særligt interessante er, at den helt aktuelle, globale Covid-19-pandemi formentlig har sat ekstra skub på udviklingen.

“Den aktuelle sundhedskrise har fremskyndet inddragelsen af teknologi på tværs af alder og region,”

Maximilian Kunkel, Global Family Office Investeringschef hos UBS Global Wealth Management.

“Vi tror på, at de muligheder, vi har identificeret i vores "Future of humans" rapport, kun bliver større efter COVID-19-pandemien aftager.”

Maximilian Kunkel, Global Family Office Investeringschef hos UBS Global Wealth Management.

I rapporten peger den schweiziske formueforvalter på tre områder, som man som investor kan have fokus på i forhold til at forberede sin portefølje på fremtiden, fordi det netop er de tre områder, hvor de største forandringer forventes.

Uddannelse

Digitaliseringen og den teknologiske udvikling betyder, at mennesker skal lære at arbejde på en anden måde og besidde kompetencer, som teknologien ikke kan levere. Det betyder, at læring og uddannelse i højere grad vil få fokus på fleksibilitet, kreativitet, innovation, sociale kompetencer og det at mestre teknologi.

Det betyder også, at viden hurtigere bliver forældet, og at vi må uddanne os hele livet.

UBS forventer, at det overordnede uddannelsesmarked vil vokse med etcifrede vækstrater det næste årti, og hvis man som investor ønsker en bid af udviklingen, kan man overveje at investere i virksomheder, der gør sig inden for udvikling af uddannelsesteknologi. Det kan også være virksomheder, der - bedre end konkurrenterne - udbyder uddannelser, der træner og udvikler medarbejdere til at agere under den fjerde industrielle revolution.

Sundhed

Befolkningen vil i fremtiden i langt højere grad tage ansvar for deres egen sundhed. De vil prioritere at holde sig sundere og raske længere, og det vil forandre sundhedsvæsenet fra en service, som man benytter periodisk, til et tilbud, som man gør jævnligt brug af hele livet. Samtidig vil vi se en langt mere teknologidreven tilgang til sundhedssystemet. Telemedicin og web-konsultationer er nutidige eksempler på noget af det, der kommer mere af.

Som investor kan man derfor overveje at investere i virksomheder, der hjælper borgerne med at undgå overhovedet at blive syge. Forebyggelse er nøglen til et sundere og længere liv. Det kan være via teknologier som virtual reality, smartphones eller bærbare teknologier, der gør det muligt at overvåge sin egen sundhed, eller måske genterapi.

Det kan også være en god idé at udforske virksomheder og produkter, der er styrker håndteringen af sundhedstilbud uden for sygehusene.

 

Endelig - og helt oplagt - bør man holde et vågent øje med medicinalvirksomheder, der arbejder på at helbrede sygdomme, som man ikke kan i dag. Det kan eksempelvis være kræft, Alzheimers eller tilsvarende udbredte sygdomme.

Lykke og forbrugerpræferencer

Den demografiske og teknologiske udvikling vil formentlig også komme til at påvirke menneskets jagt på lykke. Nye generationer “arver” tidligere generationers velstand, og noget kunne tyde på, at de nye generationer i højere grad sætter pris på oplevelser frem for materielle goder.

Derfor kan man overveje, at investere i den digitale underholdningsrevolution. Hold øje med firmaer, der leverer udvidet og virtuel realityunderholdning og e-sport til morgendagens digital-kyndige forbrugere. Sociale og miljøbevidste forbrugere vil også i stigende grad benytte teknologi til at identificere bæredygtige varemærker som matcher deres værdier for mennesker og jorden.

For private kunder tilbyder UBS en bred vifte af passende løsninger til din portefølje, lige fra aktier til alternative investeringer.

Med de rigtige investeringer kan langsigtede investorer ikke kun beskytte deres porteføljer i perioder med store forandringer for menneskeheden, men også bidrage til en lysere fremtid ved hjælp af mere effektiv uddannelse, sundhedspleje og teknologiske værktøjer til at forbedre vores trivsel.

Denne artikel er sponsoreret af UBS

For private kunder tilbyder UBS en bred vifte af passende løsninger til din portefølje, lige fra aktier til alternative investeringer. Med de rigtige investeringer, kan langsigtede investorer ikke kun beskytte deres porteføljer i perioder med store forandringer for menneskeheden, men også bidrage til en lysere fremtid ved hjælp af mere effektiv uddannelse, sundhedspleje og teknologiske værktøjer til at forbedre vores trivsel.

Hvis du vil vide mere eller kontakte os, så klik her.