Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Ny teknologi og urgamle instinkter

Ligesom du ikke kun lytter til ét musiknummer på samme lydstyrke altid, giver det god mening at kunne skifte lysstyrke og ændre lysets temperatur for at skabe forskellige stemninger i dit hjem.

Oliver McEwan i sit køkken, Foto: Søren Yde Oliver McEwan hænger tøj på plads i sit walk-in-closet i sin lejlighed på Frederiksberg.
Artiklen er leveret af

En god fest kræver både vilde dansenumre og stille sjælere. Det ved Oliver McEwan, der er professionel musiker og spiller bas for bl.a. Mads Langer og Medina.

”På samme måde som jeg sætter forskellige playlister på alt efter, om jeg har gæster fredag aften eller gør rent søndag formiddag, så spiller lyset en kæmpe rolle i forhold til den stemning, man gerne vil skabe,” mener Oliver McEwan, som af den grund har intelligent lys i hele sin lejlighed, så han nemt kan ændre lysstyrke og -temperatur.

I det hele taget er han vild med teknologi, og det faldt ham helt naturligt at skabe et smart home, da han gennemrenoverede sin lejlighed. Nu slukker alt lyset og varmen skruer automatisk ned, når han tager hjemmefra – til gengæld sætter robotstøvsugeren i gang og sørger for, at der er rent, når han vender retur. Vaskemaskine og tørretumbler kan styres med en app, og gardinerne ruller langsomt op om morgenen, så han bliver vækket langsomt. Han behøver heller aldrig lede efter sin nøgle, for hoveddøren har smart lock med kode.

For mig handler det om overskud og velvære. Jeg elsker ting, der kan spille sammen om at gøre min hverdag lettere, mere komfortabel og mindre energiforbrugende,”

Oliver McEwan


Ny teknologi og urgamle instinkter

Samme oplevelse har Emil Thorup, som både foretrækker intelligent lys i sit eget hjem, og når han i sin indretningsvirksomhed Thorup Rohde Studio løser indretningsopgaver for andre.

Emil Thorups tips til lys
  • Drop loftsudtaget midt i rummet, som blot lyser luften op. Lys i stedet vægge og lofter op med spots eller lightstrips – der findes ikke noget mere eksklusivt end indirekte lys, hvor man ikke kan se lyskilden. Suppler med fokuseret lys på særlige områder og der, hvor man går. Sørg også for godt og fokuseret arbejdslys, f.eks. i køkkenet.
  • Husk at opal-lamper, der spreder lyset ud over det hele, er rent design og kun anvendelig til dæmpet stemningsbelysning. Til gengæld hører spots til i alle rum – jeg lover, du bliver glad for at kunne lyse dine billeder, vinreolen eller andre særligt flotte områder op.

”Jeg har selv over 60 intelligente pærer derhjemme, som kan indstilles til forskellige stemninger med et klik. Når det først er sat op, er det nemt og helt uundværligt! Jeg ville aldrig kunne gå tilbage til almindeligt tænd-og-sluk-lys igen,” konstaterer han og glæder sig over, at de nye intelligente belysningssystemer gør det muligt at tage hele sin lyssætning med, når man flytter.

”Det er genialt, at du kan skrue intelligente pærer i de lamper, du allerede har og er glad for. Og det er endnu mere genialt, at det intelligente lys kan understøtte vores helt basale menneskelige instinkter og dermed give større livskvalitet, bedre humør og mere energi. Om morgenen kan du få lyset til at simulere en solopgang, så du vågner blidt og naturligt. Og jeg bruger selv indstillingen ’Aften’ til at gøre lyset en anelse mere rødt og varmt. Jeg kan virkelig mærke, at det hjælper mig med at slappe af og sove bedre,” fortæller Emil Thorup.

Bevar kontakterne

Netop fordelen ved at kunne skifte stemning med et enkelt klik tæller også højt hos Oliver McEwan. Han fandt dog hurtigt ud af, at det ikke altid føles smart at skulle finde mobilen frem og åbne en app for at ændre lyset.

”For mig har kontakter, der spiller sammen med appen, taget tingene til et nyt niveau. Når jeg kommer hjem, kan jeg trykke på kontakten i entreen i tre sekunder, og så tænder alt lys på indstillingen ’Gæster’. Og hvis jeg holder kontakten inde i tre sekunder, når jeg går, slukker alt lys – men hvis jeg glemmer det, sørger geotagging på min mobil for, at lyset alligevel slukker, når jeg er 100 meter fra mit hjem. Igen bliver jeg simpelthen glad, når teknologi giver overskud i hverdagen og samtidig er med til at spare energi,” fastslår han.

WiZ Connected

WiZ er et smart belysningssystem med lys og tilbehør, der er enkelt at installere. Skru en WiZ-pære i din lampe, download den lette og brugervenlige WiZ-app og nyd dit nye lys.

Med forudindstillede velværetilstande og rig mulighed for personlig tilpasning kan WiZ altid levere lys med den rette temperatur og intensitet til alle dagens gøremål – uanset om du skal vågne, koncentrere dig, være kreativ eller falde til ro.

WiZ leveres med Wi-Fi, så det er nemt at parre lyset med din mobil. Desuden kan WiZ stemmestyres med Amazon Alexa, Google Home eller Siri shortcuts.

Se mere på wizconnected.com

Du kan altså gøre dit hjem rigtig smart ved at lade dit intelligente belysningssystem spille sammen med andre teknologier ved hjælp af f.eks. sensorer eller stemmestyring – og med 64.000 toner af hvid og 16 millioner farvenuancer kan du altid skabe nøjagtig den stemning, du ønsker

Købes online her :

Daells Bolighus

XL Byg

Fog

Bilka

Proshop

LED pærer

Coolshop