Serier
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Banker fraskrev sig ansvaret for OW Bunkers salgsmateriale - nu kræver investorer alligevel trekvart milliard kroner i erstatning

En stribe institutionelle investorer har stævnet Carnegie og Morgan Stanley for deres rolle i børsnoteringen af OW Bunker i 2014. Stævningen blotlægger nye detaljer i en af de største danske børsskandaler nogensinde.

Skandalen i OW Bunker
Der var stor jubel, da OW Bunker blev noteret på børsen i marts 2014. Selskabet krakkede under otte måneder senere efter store tab på oliespekulation og kreditter til tvivlsomme kunder i Singapore. På billedet er topchef (og nu afdøde) 
Jim Pedersen flankeret af bestyrelsen og risikochef Jane Dahl Christensen ved OW Bunkers børsnotering i marts 2014. Foto: Stuart McIntyre/NASDAQ

Da OW Bunker blev solgt på børsen i marts 2014, fraskrev de to investeringsbanker Carnegie og Morgan Stanley sig på forhånd ansvaret for den måde, som virksomheden blev solgt på.

De to investeringsbanker tilrettelagde børsnoteringen og var med til at formulere OW Bunkers salgscase, men i salgsmaterialet - det såkaldte prospekt - hed det direkte, at ingen af de involverede banker gav nogen »erklæringer eller garantier (...) med hensyn til nøjagtigheden eller fuldstændigheden af oplysningerne i dette prospekt.«..

BRANCHENYT
Læs også