Karriere

Mikael blev smaskforelsket i Prag

Den 57-årige Mikael Teilmann Bertelsen har boet i Prag i en menneskealder. Her har han skabt sig en tilværelse som medindehaver af et firma, der har specialiseret sig i industriauktioner.

Mikael Teilmann Bertelsen har specialeret sig i nedtagning og salg af industrimaskiner, som bortauktioneres – ofte efter krav fra kreditorer. Foto: Privat

Formelt hørte Tjekkiet engang til Østeuropa, men siden jerntæppets fald er der sket rigtig meget. Og kigger man i dag på et landkort, vil det nok nærmere være relevant at kalde det for en del af Centraleuropa. Det samme gælder hovedstaden Prag, hvor den 57-årige Mikael Teilmann Bertelsen har boet i en længere årrække. Faktisk har Prag været hans hjemby siden 1991, og i dag bor han i et lille hus lidt uden for byen sammen med sin tjekkiske hustru og deres nu voksne søn, ikke langt fra den kendte borg Karlsten fra 1348.

»Prag ligger som en smørklat midt i Europa og er meget centralt placeret i forhold til byer som Wien, München, Berlin og Budapest. Ja, den ligger endda længere mod vest end f.eks. Wien, og atmosfæren i byen er særdeles international og præget af stor kulturel diversitet,« siger Mikael Teilmann Bertelsen.
Til daglig arbejder han som selvstændig forretningsmand og sætter pris på såvel det internationale udsyn som det faktum, at Tjekkiet på trods af den østeuropæiske mafias nærvær faktisk er et ganske sikkert land at bo i...

Læs også
Top job