Karriere

Disse erhvervsbøger bør du ikke gå glip af

Finans' erhvervsbogsanmelder, Ulla Bechsgaard, har udvalgt 10 gode ledelses- og erhvervsbøger, som kan inspirere dig til at fundere over livet og jobbet. Bøgerne er udvalgt efter tre kriterier: fascination, høj kvalitet og stof til eftertanke. De er nævnt i tilfældig rækkefølge og er ikke kategoriseret efter antallet af stjerner.

Herunder følger 10 gode tip til bøger at læse i sensommeren. Modelfoto: Colourbox

Serieiværksætter Morten Strunge og erhvervsjournalist Jakob Skouboe er et godt match. Skouboe, som tidligere har skrevet ”OW Bunker: insidernes fortælling om det dramatiske kollaps”, er lykkedes med at skrive en fascinerende fortælling om Morten Strunge, der i en alder af bare 32 år allerede har skabt og solgt tre selskaber: Onfone, Mofibo og Plenti. I dag er Strunge Business Angel efter salget af virksomhederne, der har indbragt ham en formue. Jakob Skouboe får både fortalt historien om forældrene, der måtte sælge deres villa, fordi pengene var brugt på udviklingen af Onfone, om investoren længere nede ad villavejen, som blev ved med at investere i Onfone uden på noget tidspunkt at forlange en større aktieandel, end Morten Strunge og hans forældre havde tilsammen, og om euforien, da det lykkedes at sælge Onfone til TDC – en handel, der gjorde forældrene, investoren fra villavejen, Peter Wilmar Christensen, og Morten Strunge stenrige.

Kirsten Jakobsen er en stjerne udi portrætbøger. Hun har skrevet mange, og hun gør det godt. Også Per Morten Abrahamsens portrætfotografier er fremragende. I denne bog interviewer Kirsten Jacobsen en række personer tæt på Mærsk Mc-Kinney Møller. Advokat Lars-Erik Brenøe var 32 år, da han fik hr. Møller som chef. Han arbejdede for virksomheden i 27 år, heraf 19 år som hr. Møllers personlige assistent. Brenøe fortæller flere anekdoter relateret til alder for eksempel om dengang, Hr. Møller i en alder af 95 bestilte en ny sejlbåd med halvandet års leveringstid. Befriende, mener Brenøe. Følgende bliver interviewet: Tommy Thomsen, Flemming Ipsen, Per Jørgensen, Claus Jensen, Poul-Johan Svanholm og Lise Svanholm, Lars Erik Brenøe, Jess Søderberg og Helle Søderberg, Jesper T. Lok, Olafur Eliasson, Michael Pram Rasmussen og Anne Pram Kjølbye...

Læs også
Top job