Tech

Betalingsselskaber raser over »absurd« særbeskatning i Danmark

Fintech er det store slagnummer i det danske erhvervsliv i disse år. Men lønsumsafgiften kan få selskaberne til at flytte hovedsædet til udlandet, lyder advarslen fra branchen.

Lønsumsafgiften begrænser fintechselskabernes konkurrenceevne, mener Jeppe Rindom fra Pleo, der står bag et moderne firmakort. Foto: Kenneth Lysbjerg Koustrup Betalingsselskaber er det nye sort i det danske erhvervsliv. Finans sætter fokus på fintechbranchen. Illustration: Anders Vester Thykier

Danmark har stribevis af lovende betalingsselskaber, men en særskat tvinger dem nærmest til at flytte hovedsædet til udlandet, når de bliver store og tunge. Dermed risikerer staten både at miste skatteindtægter og et teknologisk forspring på feltet.

Sådan lyder advarslen nu fra den danske fintechbranche, der i øjeblikket oplever trecifrede vækstrater og tiltrækker sig masser af investeringer. For selskaberne er det dog ikke kun en udfordring at vinde nye kunder og omfavne nye teknologier - de slås samtidig med en såkaldt lønsumsafgift på 14,5 pct. i den finansielle del af forretningen.
..

Læs også
Top job