Økonomi

Nyhed: Brugte biler går som varmt brød. Nyhed: I 2022 bliver det »endnu dyrere at være dansker« ifølge økonomer. Nyhed: Mange råvarer er på vej ind i en supercyklus. Analyse: Forbrugervagthund kan komme kunderne til undsætning - måske er negative renter ulovlige.

Her skabes verdens nye økonomiske dynamo

Åbningen af broen, der forbinder Hongkong, Macau og Zhuhai, sætter mere fart på en af verdens mest dynamiske økonomiske regioner.

Den nybyggede bro, der forbinder Hongkong, Macau og Zhuha, har slået flere rekorder i forbindelse med byggeriet. Foto: Kin Cheung/AP

SINGAPORE - Broen i sig selv står som et massivt 100 milliarders kroners symbol på udviklingen, men er kun et element i Kinas overordnede projekt: At skabe verdens førende økonomiske dynamo i Perleflodens delta som en kopi af og rival til San Francisco-bugten og Tokyobugten.

Under indvielsen i tirsdags gentog præsident Xi Jinping, at intet mindre end at blive verdens førende er ambitionsniveauet bag en udvikling, der begyndte her for 40 år siden, og som en foreløbig kulmination sendte de første køretøjer over den 55 km lange broforbindelse mellem Hongkong, Macau og Zhuhai i onsdags. ..

Læs også
Top job