Erhverv

Morten Jakobsen sender direktører bag tremmer: Næsten ni ud af ti bliver dømt, når han har sat sin underskrift på anklageskriftet

Sagsbehandlingstiderne går ned, og næsten ni ud af ti bliver stadig dømt, når chefen for bagmandspolitiet, Morten Jakobsen, har skrevet under på tiltaleskriftet.

I et inteview med Finans fortæller Morten Jakobsen om et år med usædvanligt mange og usædvanligt store sager om økonomisk kriminalitet. Foto: Charlotte de la Fuente

Morten Jakobsen lå og sov på et hotelværelse i Cannes efter et maratonløb dagen forinden, da han blev vækket af sin mobiltelefon. Det var tidligt mandag morgen den 5. november, og politiinspektør i bagmandspolitiet Thomas Anderskov kunne fortælle sin chef, at det netop var lykkedes at anholde Britta Nielsen i Sydafrika.

Kvinden havde været efterlyst internationalt i flere uger, efter at Socialstyrelsen havde opdaget, at den betroede medarbejder tilsyneladende havde overført 111 mio. kr. til sig selv fra de støttemidler, der skulle have været udbetalt til nogle af samfundets svageste grupper. ..

Læs også
Top job