Privatøkonomi

Marks afkast i år er over 30 pct.: »Investering er et vildt egoboost, hvor man godt kan tabe den kritiske sans«

26-årige Mark Jin Birk Hansen er privat investor med næse for afkast og mere end 1.100 følgere på Nordnets aktienetværk Shareville. Han mener, at mange investorer burde holde sig til brede aktiefonde.

Mark Jin Bin Hansen følger ikke aktiekurser minut for minut, men han opgør med jævne mellemrum sit afkast i forhold til markedet for at sikre sig, at det giver mening selv at investere. Foto: Carsten Snejbjerg.

På mange måder er den 26-årige privatinvestor Mark Jin Birk Hansen ude af trit med sin tid. Han synes daytrading og jagten på hurtige gevinster er tåbeligt. Han kunne ikke drømme om at trække sig tilbage og leve af sine afkast som 45-årig. Og han mener, at det meste aktiesnak på sociale medier er tomt pral.

»Folk har altid udført nogle fantastiske bedrifter og fået enorme afkast, når man ikke kan se ned i deres porteføljer. Det samme gælder for alle eksperterne i medierne. Her kan folk se ned i min portefølje, når jeg lukker gylle ud. De kan holde mig op på mine resultater. Sådan bør det være.«..

Læs også
Top job